https://www.mobil.se/nyheter/huawei-mate-20-kan-fa-minimal-sensorpanel-och-ny-kameradesign
565751
Nyheter
Läcka

Huawei Mate 20 kan få minimal sensorpanel och ny kameradesign

Allt fler rykten och möjliga läckor dyker upp uppgifter om vad Huaweis kommande flaggskep kan erbjuda.

Under den stora teknikmässan IFA i Berlin i månadsskiftet augusti-september förväntas Huawei lansera bland annat sitt nya systemchipp Kirin 980 som sedan med all säkerhet tar plats i Mate 20 som ska lanseras under oktober. De senaste uppgifterna kommer från XDA Developers och är renderingar baserade på en prototyp av enheten. Mest påtagliga nyheter är dels den minimala droppformade sensorpanelen på framsidan, men även kamerauppsättningen på baksidan där vi kan se att telefonen liksom Huawei P20 Pro har tre kameror och fotolampa, men att de här är placerade i en kvadrat istället för i rad som på P20 Pro.

Stämmer med mjukvaruläckor

Den förminskade sensorpanelen överensstämmer med detaljer ur det grafiska gränssnittet i mjukvaran för telefonen som XDA-developers säger sig ha kommit över. Förutom att en mindre sensorpanel så klart ger mer skärmyta har det även följden att notisfältet i Android blir mer användbart eftersom det är främst det som får mer utrymme.  

De nya uppgifterna påstår även att Mate 20 har ett vanligt 3,5-millimeters hörlursuttag, vilket kan vara lite förvånande eftersom det saknas på P20 Pro. Bland övriga uppgifter märks en högtalare i toppen av sensorpanelen, en skärm på 6,3 tum, fingeravtryckssensor på baksidan av enheten och alltså inte under skärmglaset, ett batteri på 4200 mAh  och stöd för trådlös laddning. Huawei Mate 20-familjen ska enligt uppgifterna lanseras under oktober månad, så då lär vi få se om dessa uppgifter stämmer.