Med sensorpanel

Huawei P20 Lite lanserad - i Polen

Om det är med flit eller av misstag vet vi inte, men Huawei P20 Lite går nu att förbeställa i Polen, nästan två veckor innan den officiella lanseringen.

Publicerad Uppdaterad

En lansering av en ny mobiltelefon är en balansgång. För tillverkaren gäller det att bygga upp en förväntan, och det kan man göra både med teasers och med hemlighetsmakeri. För mycket hysch-hysch och folk slutar prata om telefonen, för mycket förhandstittar och själva lanseringen riskerar att bli en gäspning då man redan sett allt i förväg.

För Huawei har själva lanseringstillfället sällan syftat till att vara det stora avslöjandet, och det har hänt att man såväl släppt produkter officiellt i Kina innan lanseringstillfället som att man hållit flera lanseringar med flera veckors mellanrum av samma produkt för olika delar av världen.

Att däremot börja ta förbeställningar på Huawei P20 Lite, med bilder och fullständiga specifikationer, i Polen innan telefonen visats upp i någon del av världen var nog aldrig en del av planen, och det återstår att se om Huawei nu försöker stänga ner förbokningarna eller bara väljer att gilla läget.

Huawei P20 Lite är den billigaste av de tre mobiler företaget väntas lansera den 27 mars, med en prislapp på 1600 polska zloty, vilket ger ett svenskt pris på cirka 4000 kronor. Som synes på bilden har telefonen en nästan heltäckande skärm på 5,8 tum, med en sensorpanel som går in i skärmens överkant. Skärmupplösningen är 2280 x 1080 pixel.

Telefonens chipset är Kirin 659, samma som i Huawei Mate 10 Lite, och den nyss lanserade P Smart, och som ger hygglig mellanklassprestanda. Minnet anges till 64 gigabyte lagring och 4 gigabyte arbetsminne, men det är inte ovanligt att mobiler säljs med olika minneskonfigurationer så vi kan inte vara säkra på att det kommer att gälla även den svenska utgåvan.

Kameran är på 16 megapixel, med en sekundärkamera på 2 megapixel som hjälper till att skapa artificiell oskärpa i porträttbilder. På framsidan finns en 16-megapixelkamera som även ska ge dig möjlighet att låsa upp telefonen med ansiktsigenkänning. På baksidan finns fingeravtrycksläsare.

Det är en kompakt telefon med måtten 148,6 x 71,2 x 7,4 mm och en vikt på endast 145 gram. Batteriet är på 3000 mAh.

Den 27 mars vet vi förmodligen mer om svenskt pris och säljstart för telefonen. Eller så får vi veta det tidigare eller senare. Man vet aldrig så noga med Huawei.

Källa