Gäller både P30 och P30 Pro

Huawei P30 Pro släpps i Sverige i omtyckta färgen Amber Sunrise

Huawei har bestämt sig för att släppa P30 och P30 Pro i rött även i Sverige.

Publicerad Uppdaterad

När Huawei tidigare i år lanserade sin P30-familj så var den röda modellen förbehållen vissa utvalda marknader och släpptes aldrig på bred front. Redan då var det dock tydligt att färgen som Huawei kallar Amber Sunrise tilltalade många. När vi på Mobil på plats under lanseringen i Paris fick intervjua bolagets högste chef Richard Yu i sällskap med några andra journalister var det flera som sade sig gilla just den röda färgen.

Richard Yu och hans kollegor hade då redan bestämt att den röda färgen skulle lanseras i begränsad mängd och reagerade skämtsamt på färgens popularitet genom att säga att han och hans medarbetare än en gång gjort ett misstag. Redan då öppnade han för möjligheten att lansera den bredare och nu är det alltså på gång.

Huawei har själva meddelat att både P30 och P30 Pro släpps i färgen Amber Sunrise i Sverige och att det sker i mitten av juni. Flera återförsäljare, bland dem Proshop och Elgiganten har redan telefonen för beställning och leveransdatum uppges till mellan 5 och 15 dagar.