IFA-mässan

Huawei presenterar nytt den 31 augusti

Huawei har meddelat att man håller en keynote i samband med IFA-mässan, där man troligen kommer att presentera sitt nya mobilchipset Kirin 980.

Publicerad Uppdaterad

I månadsskiftet augusti-september kickar IFA-mässan i Berlin i gång, och den brukar medföra en hel del mobilrelaterade lanseringar. Sony har meddelat att de håller presskonferens den 30 augusti, och nu meddelar även Huawei att de ska ha en keynote på mässan.

Deras presentation är endast 45 minuter lång, och Huawei brukar inte vara bra på att fatta sig kort, så vi ska inte räkna med en hel pallett av nyheter. Det troligaste är att man kommer att presentera sitt nya mobilchipset Kirin 980 på samma sätt som man visade upp Kirin 970 på mässan förra året.

Det har gått en hel del rykten kring Kirin 980, och förväntningarna har byggts upp på att Huawei denna gång faktiskt kommer att ligga steget före Qualcomm i prestanda. Detta tack vare att man kan utnyttja en 7 nanometers tillverkningsprocess där Snapdragon 845 använder den grövre 10 nanometersprocessen. Det har också talats om att Huawei skulle ha utvecklat en egen grafikprocessor, men där går bedömarnas åsikt isär. Hittills har Huawei till skillnad från Samsung och Qualcomm huvudsakligen förlitat sig på standarddesigner från Arm till sina processorkärnor och grafikprocessorer.

Huawei har nyligen registrerat varumärken för tre stycken klockor i Europa, och det förefaller sannolikt att även dessa kommer att visas upp på mässan, även om man kanske inte kommer att prata om dem i sin keynote. Att man kommer att lansera sin nästa toppmodell, Mate 20, på IFA förefaller mindre sannolikt.