Regnskogsgrön med återvunnet material från havet

Huawei släpper ny smartklocka i Sverige – kompletterar GT4-serien

En ny modell i Huawei Watch GT4-serien börjar säljas i Sverige idag. Det är Watch GT 4 Rainforest Green GMT, tillverkad med återvunna material och med visning av flera tidszoner.

Huawei lanserade Watch GT4-serien i höstas och då testade vi klockan. Huaweis klockor fungerar såväl med Iphone som med Android-mobiler och kombinerar hälsofunktioner med en klassisk design ärvd från traditionella klockor.

Ramen på Huawei Watch GT Rainforest Green GMT i färgerna grön och vit har en praktiskt funktion eftersom den visar dag och natt i en annan tidszon än där du befinner dig. Alla tränings- och hälsofunktioner du hittar i övriga GT4-serien finns även i denna modell och den är utöver det tillverkad med återvunnet material. Armbandet är tillverkat av 70 procent återvunnen nylon från havet och resten utgörs av material återvunnet från plastflaskor.

Ursprung i Norden

En del av tekniken i klockan har finskt ursprung. I oktober förra året invigde Huawei ett nytt hälsolabb i Helsingfors och även innan dess hade man omfattande verksamhet på plats för forskning och utveckling inom hälsa och träning. Forskningslabbet fungerar idag som plattform för att skapa nya träningsalgoritmer, detektera och verifiera inkommande data. Huawei har sedan 2016 etablerat tre hälsolabb. Först i Xi’an och Songshan Lakes i Kina, och nu alltså ett i Helsingfors i Finland. I hälsolabbet finns testområden för mer än 20 sporter, till exempel en motströmspool, en skidsimulator och öppen gym-yta där man kan mäta många variationer av träning. Detta mäts sedan med professionell mätutrustning och genom användning av Huaweis olika wearables. 

Skidsimulatorn har till exempel justerbar fart, lutning och är byggd med sensorer för att känna av utövarens position, carving-vinklar och prestationsdata. Poolen har med hjälp av dynamiska vattenstrålar ett kontrollerbart vattenflöde på 350 kubikmeter per timme. 

Huaweis hälsolabb i Helsingfors invigdes i oktober 2023.

Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT är tillgänglig i Sverige från och med idag och kostar 2990 kronor. Att den modellen nu kommit till svenska butiker innebär att GT4-serien nu finns här i två olika storlekar och i sex olika färger, bland annat i silver, svart, med vitt läder och i rostfritt stål. De två storlekarna är 41 eller 46 millimeter och prislappen varierar från 2990 till 4700 kronor beroende på modell.