Nya hemmaplaner för Harmony OS 2.0

Huawei väntas släppa klockor och surfplattor med nya Harmony OS

Läcka avslöjar Huawei-enheter som ska använda nya Harmony OS.

Publicerad Uppdaterad

Nästa månad ska den skarpa versionen av Huaweis egna operativsystem Harmony OS 2.0 lanseras. Enligt läckor är det inte bara operativsystemet som kommer att släppas utan dessutom två surfplattor och två smartklockor som kommer att använda operativsystemet redan vid lanseringen. 

Enligt den läckta informationen kommer surfplattorna Huawei Matepad 2 och Matepad Pro 2 att visas upp den 2 juni och lanseras i Kina den 10 juni. Pro 2-modellen sägs ha en 120 Hz-skärm på 12,9 tum med en Kirin 9000 under motorhuven, och använda en version av Harmony OS 2 som kallas Pad OS som är speciellt framtagen för surfplattor.

Den andra modellen kommer att ha en skärm på 12,2 tum och kommer troligtvis också att använda Pad OS, men här är det inget sagt om vilken systemkrets som kommer att driva plattan.

Utöver de två surfplattorna ska det även visas två stycken smartklockor - Huawei Watch 3 och Watch 3 Pro. De kommer att köra Harmony OS 2.0 med ett gränssnitt anpassat för klockor, och de kommer även enligt uppgifterna att ha stöd för e-sim för mobila datauppkopplingar.

Den första enheten som enligt ryktena skulle lanserats med nya Harmony OS - Huawei P50-serien - har det däremot varit tyst om, men eventuellt kommer även den att göra entré tillsammans med plattorna och klockorna.

Huawei räknar med att fler än 300 miljoner enheter kommer att drivas Harmony OS före årsskiftet. Detta inkluderar både enheter som levereras med operativsystemet och enheter där man kommer att byta ut förinstallerade Android mot Harmony OS.

Källa