Ja, men oklart när

Ikea bekräftar planerna att stödja Matter

Möbeljätten fortsätter att hålla en låg profil angående introduktionen av Matter, men säger att man kommer att stödja standarden.

Ikea är en del av Connectivity Standards Alliance (CSA) som står bakom Matter-standarden för att styra smarta hem. Trots att man har lanserat ett flertal nya smarta hem-produkter har dock introduktionen av Matter i Ikeas produkter lyst med sin frånvaro. Förra året bekräftade man att smarta hem-hubben Dirigera skulle uppgraderas med Matter-stöd.

Även om man inte har gått ut med någon information om när man planerar att lansera Matter-stödet, men nu har ett flertal länders Ikea-hemsidor uppdaterats med information om standarden. På den svenska hemsidan skriver man att ”Matter är en nätverksstandard som gör att smarta produkter kan prata med varandra. DIRIGERA-hubben, är tekniken bakom Matter som gör att du kan styra dina smarta produkter från IKEA med vår app och fjärrkontroller.” PÅ den engelska hemsidan skriver man dessutom att

”Vår Dirigera-hubb kommer att få stöd för Matter för att fungera som en Matter-brygga. I ett senare skede kommer vi även att erbjuda Matter-produkter. När Matter-stödet aktiveras för Dirigera-hubben kommer denna standard också att bli tillgänglig för alla dina ZigBee-enheter som är anslutna till hubben.”

Om den tillagda informationen är en ledtråd om att en lansering närmar sig är inte klart och det saknas fortfarande ett officiellt schema för uppgraderingen.