Koll på omgivningen med Ikea

Ikea släpper sensorer för det smarta hemmet

Kontaktsensorn Ikea Parasoll
Rörelsesensorn Ikea Vallhorn
Fuktsensorn Ikea Badring

Med början i januari kommer Ikea att lansera tre olika sensorer som hjälper dig att få reda på om något händer hemma.

Möbeljätten Ikea fortsätter att expandera sitt sortiment av smarta hem-produkter med tre stycken nya sensorer. Det är danska Ikea som har gått ut med informationen om de nya produkterna, och eftersom det är sensorer används de fördelaktigt tillsammans med andra komponenter som exempelvis lampor.

Ikea Parasoll är en kontaktsensor som placeras vid en dörr eller fönster, och som sedan ger utslag när dörren eller fönstret öppnas. Rörelsesensorn Ikea Vallhorn registrerar när någon eller något passerar enheten och kan då exempelvis tända en lampa när någon går in i ett rum. Ikea Badring är en fuktsensor som helt enkelt känner av om det blir fuktigt vid sensorn, till exempel om en disk- eller tvättmaskin börjar läcka.

Parasoll och Vallhorn kommer att släppas i januari 2024 medan Badring kommer först i april 2024. Några svenska priser finns för tillfället inte, men om man utgår från de danska priserna hamnar Parasoll på runt 125 kronor och Vallhorn på runt 110 kronor. Badring saknar även danskt pris.