https://www.mobil.se/nyheter/inbjudan-skvallrar-om-ny-huawei-telefon-med-trippelkamera
564768
Nyheter
Nästan bekräftat

Inbjudan skvallrar om ny Huawei-telefon med trippelkamera

Under förra veckan läckte bilder ut som visade en ny Huawei-telefon med en trippelkameralösning på bakstycket. Och nu har Huawei skickat ut en pressinbjudan som också den – möjligen en aningen mer subtilt – antyder att det kommer en enhet med tre kameralinser.

Det är en telefonmodell som sannolikt får namnet P20 som kommer att visas upp vid ett event i Paris den 27 mars. Och även om inte särskilt mycket är känt om telefonen, så visade en bildläcka under förra veckan en enhet som ståtade med en trippelkameralösning på baksidan, det vill säga en kameralins mer än vad som är normalt på en high end-telefon idag. Vad den extra linsen skulle ha för för funktion är oklart. Men om man nu trodde att bilderna var manipulerade, så finns anledning att tänka om. 

Visar tre ringar

Den pressinbjudan till eventet i Paris som Huawei nu skickat ut skvallrar nämligen om att vi får se en enhet med tre kameralinser. Detta då inbjudan pryds av en bild på Eiffeltornet och i förgrunden tre ringar. Dessutom finns en textrad som utlovar ”mer AI” fast med stavningen av ordet ”more” med tre o. Det har ryktats att Leica ska vara delaktiga i utvecklingen av kameratekniken i telefonen, och det har snackats om en upplösning på 40 megapixlar och 5 x hybridzoom, specifikationer som onekligen imponerar. Det är inte utan att man blir riktigt nyfiken på vad som är på gång. 

Relaterade artiklar