Samsung Galaxy Unpacked

Inför Samsungs lansering – det här väntar vi oss

I morgon klockan 13 lanserar Samsung nytt. Detta väntar vi oss.

Publicerad Uppdaterad

Samsung håller sitt nästa Unpacked-event den 26 juli klockan 13.00. Årets andra Unpacked-event brukar vara reserverat för vikbara mobiler, och att så är fallet även i år är ingen hemlighet, det framgår redan av Samsungs teaserbild. Alltså kommer vi att få se nya Samsung Galazy Z Flip 5 och Samsung Galaxy Z Fold 5, men det är inte nödvändigtvis det enda vi väntar oss få se. Tvärt om har det ryktats om att det även blir nya surfplattor, klockor och kanske headset och ytterligare en mobil. Mobil.se är på plats i Sydkorea för att rapportera direkt från Unpacked, men tills dess går vi igenom vad vi väntar oss från lanseringen.

Samsung Galaxy Z Flip 5

Samsung Galaxy Z Flip 4 är den hittills bäst säljande vikbara mobilen. Uppföljaren Galaxy Z Flip 5 väntas få större förändringar än någon av de tidigare versionerna. Den främsta nyheten tros bli en betydligt större skärm på mobilens utsida, som ska kunna användas till mycket mer än bara det statusfält och kamerasökare som den yttre skärmen på Z Flip 4 används till. Vi har redan sett Motorola göra detsamma med Razr 40 Ultra och kan intyga att det gör mobilen betydligt mer användbar i hopfällt tillstånd. I övrigt väntas enheten få det senaste Snapdragon 8-chipsetet, och kanske större batteri, medan kamerorna och den inre skärmen väntas bli snarlik.

Samsung Galaxy Z Fold 5

Samsungs större vikbara sägs få ett mindre synligt veck när mobilen är hopfälld jämfört med föregångaren. Den sägs därmed bli tunnare hopfälld, och enligt vissa uppgifter även lättare. Skärmar och kameror väntas bli desamma som i föregångaren liksom även batterikapaciteten. Snapdragon 8 gen 2 väntas få sällskap med 12 GB arbetsminne och 256 till 1024 GB lagring.

Samsung Galaxy Tab S9, S9 Plus, S9 Ultra

Samsungs toppmodeller när det gäller surfplattor har landat i en rytm där nya modeller kommer med 1,5 års mellanrum, och det i kombination med många läckor gör att vi tror att det är dags för två eller tre surfplattor i Galaxy Tab S9-serien imorgon. Förra gången lanserade man tre modeller med 14,6 tums Amoledskärm, 12,4 tums Amoled och 11 tums LCD-display. Av de rykten vi sett hittills ser det ut som om Samsung planerar att upprepa de formaten även denna gång, men givetvis med processorer uppdaterade till senaste generationen, och säkert fler nyheter som vi inte känner till ännu.

Samsung Galaxy Watch 6

Samsung väntas även lansera en ny familj Galaxy Watch-klockor. Clockorna kommer att ha den senaste versionen av Googles Wear OS och väntas komma i två varianter, Galaxy Watch 6 och Galaxy Watch 6 Classic, där Classic-varianten får tillbaka den vridbara boettring som används för att navigera i gränssnittet som försvann på Galaxy Watch 5. Den vanliga Galaxy Watch 6 väntas sakna ringen men i gengäld ha ett lite smidigare format.

Samsung Galaxy Buds 3

På läckta gruppbilder förekommer även ett headset som väntas heta Samsung Galaxy Buds 3. De ser ut att få runda former och ett smidigt format. Namnet antyder att det handlar om en enklare modell än Pro-modellerna i Samsungs headset-serie.

Samsung Galaxy S23 FE

Kanske blir det ytterligare en mobil? Samsung Galaxy S23 FE har inte förekommit på någon av de läckta bilder, men vissa rykten gör ändå gällande att den kan väntas lanseras på morgondagens Unpacked. Samsungs FE-serie är tänkt att ge dig en lite billigare toppmodell, och lägga sig i pris mellan S-serien och A-serien. Samsung Galaxy S21 FE blev kraftigt försenad och S22 FE uteblev helt men i år har ryktena om en ny FE-modell fått ny fart. Men det är nog ändå mest troligt att Samsung Galaxy S23 FE dröjer till senare i höst.

Så följer du lanseringen

Samsung Galaxy Unpacked går av stapeln den 26 juli klockan 13.00 svensk tid. Mobil är på plats och rapporterar från eventet, men om du vill följa själva lanseringen så livesänds den på Samsungs hemsida.