https://www.mobil.se/nyheter/inga-r-stsamtal-med-lte-versionen-av-apple-watch
563820
Nyheter
Analytiker hävdar

”Inga röstsamtal med LTE-versionen av Apple Watch”

Inga röstsamtal och inget Android-stöd? Det hävdar analytikern Ming-Chi Kuo.
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Ska%CC%88rmavbild%202017-08-17%20kl.%2008.44.26.png?itok=KbJTxWCf', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Ska%CC%88rmavbild%202017-08-17%20kl.%2008.44.26.png?itok=INhtRowX', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Ska%CC%88rmavbild%202017-08-17%20kl.%2008.44.26.png', w: 822, h: 554, title: 'Inga röstsamtal och inget Android-stöd? Det hävdar analytikern Ming-Chi Kuo. ' },]
Den ofta mycket välunderrättade analytikern Ming-Chi Kuo vid analysfirman KGI Securities hävdar att den kommande LTE-versionen av Apple Watch inte kommer att kunna användas för klassiska röstsamtal.

Ming-Chi Kuo har ett i det närmaste fläckfritt facit när det gäller Apple-rykten. Därför är det extra intressant att Kuo nu hävdar att den LTE-version av Apple Watch som sägs vara på gång under hösten inte kommer att ha stöd för klassiska telefonsamtal. Däremot kommer man eventuellt att kunna ringa VoIP-samtal med tjänster som Skype eller Facebook Messenger. Är klockan parkopplad med en smartphone så ska det däremot självfallet gå att ringa med den, då det sker via telefonen. Men klassiska telefonsamtal är inte allt som telefonen kommer att sakna. 

Inget Android-stöd

Enligt Kuo ska den nya versionen av Apple Watch, liksom den nuvarande, inte heller få något stöd för Android. Åtminstone inte initialt. Det ska vara svårigheter med att skapa en tillräckligt bra användarupplevelse som sägs ligga bakom beslutet. Det är dock oklart om beslutet är permanent, eller om Apple helt enkelt vill fortsätta utveckla stödet innan man gör det tillgängligt. Som alltid så bör förstås obekräftade förhandsuppgifter av det här slaget tas med en rejäl nypa salt, även om Ming-Chi Kuo har visat sig vara långt mer träffsäker i sina prognoser än de flesta andra bedömare.