Annons

Saknar vissa färdigheter

Inofficiell Amazon Alexa-app lanserad för Apple Watch

Det kan inte vara roligt att heta Siri just nu. Åtminstone om man är en AI-assistent utvecklad av Apple. Och för den som ledsnat på Siri finns nu till och med en Alexa-app för Apple Watch, om än en inofficiell sådan.

Publicerad Uppdaterad

Nej, Siri är som bekant ingen höjdare. Apple kom dessutom med förvånansvärt få nyheter kring sin hårt kritiserade AI-assistent i samband med utvecklarkonferensen WWDC. Konceptet med så kallade ”shortcuts”, som gör att man kan skapa skräddarsydda makrokommandon, ser förvisso intressant ut. Men så mycket mer nytt hade man dessvärre inte att bjuda på. Inte konstigt att Apple-användarna gärna tittar på andra assistenter. Och för den med en Apple Watch så finns nu möjligheten att köra med Amazons Alexa, detta via en inofficiell app som också har en del begränsningar. Men det går. 

Får den vara kvar?

Allt fler svenskar har fått upp ögonen för Alexa, inte minst efter att det blivit möjligt att köpa Amazons Echo-högtalare på blågul mark. Alexa finns förvisso inte på svenska, men de flesta av oss har ju å andra sidan inga större problem med engelskan. Alexa-appen som nu släppts till Apple Watch heter Voice In A Can och är helt fristående. Det går alltså att använda appen även utan en tillkopplad telefon. Det enda kravet är att det finns uppkoppling via antingen wifi eller 4G. Och den som använt en Echo-enhet kan i princip använda appen på samma sätt, dock med ett fåtal ganska trista undantag: Det går inte att spela upp musik, poddar eller ljudböcker med appen och det förekommer problem med vissa notifieringar. Nu återstår det att se hur länga Voice In a Can får vara kvar i appbutiken för Watch OS. I bästa fall ersätts den med en officiell Alexa-app från Amazon. Voice In a Can-appen kostar 20 kronor. 

Källa