Kan minska överdrivet användande

Instagram testar funktion som meddelar när du sett allt nytt i flödet

För en tid sedan kom uppgifter om att Instagram testkör en funktion som ska ge användarna insikt i hur mycket man använder appen. Och nu bekräftar Instagram att man dessutom testar en funktion som säger till när man sett allt nytt i flödet. Om den kommer att rullas ut i en skarp version är däremot inte bestämt ännu.

Publicerad Uppdaterad

För bara några dagar sedan avslöjades att Instagram har en ny funktion kallad ”Usage Insights” på gång, som gör det möjligt för användarna att hålla koll på exakt hur mycket de använder tjänsten. Det hela tycks vara en del av en tydlig trend, som går ut på att bolagen bakom appar och tjänster nu mer åtminstone vill se ut att värna om användarnas välmående. Detta i tider av ständiga rapporter om tilltagande problem med smartphone-beroende och asocialt beteende. Även Google har aviserat liknande funktioner i kommande Android P. Och nu kommer ytterligare en funktion på temat från Instagram. Den här gången handlar det om en funktion som man valt att kalla ”You're All Caught Up”. 

48 timmar

Funktionen går i korthet ut på att Instagram med automatik säger till när man har sett allt nytt sedan senast man kollade flödet. Det gäller både inlägg och stories. Funktionen omfattar allt innehåll som publicerats under de 48 senaste timmarna. Notifieringen om att man sett allt innebär förvisso inte att man tvingas sluta kolla på Instagram, men den utgör å andra sidan en rätt vettig påminnelse om att man kanske inte behöver scrolla igenom samma flöde ännu en gång i desperat jakt på någonting nytt. Det är ännu oklart om Instagram har tänkt lansera funktionen i en skarp version av appen överhuvudtaget. 

Källa