Försök i mycket begränsad omfattning

Instagram testkör ”regram”-funktion

Är det någon funktion som står högt på Instagram-användarnas önskelistor så är det förmodligen en ”regram”-funktion, det vill säga möjligheten att dela andras inlägg. Och nu testkör Instagram just en sådan funktion, även om den är begränsad till delning via Stories.

Publicerad Uppdaterad

Den som har varit sugen på att dela någon annans Instagram-inlägg har hittills antingen tvingats vara lite kreativ med skärmdumpar, alternativt fått vända sig till någon tredjepartslösning, vilket i princip varit lika krångligt. Men nu kan en så kallad ”regram”-funktion vara på gång till Instagram. Den Facebook-ägda tjänsten genomför nu åtminstone tester med en dylik lösning i mycket begränsad omfattning. 

Enbart för Stories

Tyvärr så kan man inte dela andras inlägg i sitt ordinarie flöde, utan funktionen är begränsad till Stories. Den som vill dela någon annans inlägg (som måste vara ett publikt och permanent sådant) behöver bara trycka på en speciell ikon för att lägga in det i sin egen Story. Därefter kan man ändra designen på ett antal olika sätt. Det går till exempel att förändra storleken på inlägget, förstora eller förminska upphovsmakaren bakom originalinlägget samt lägga till egna kommentarer. De användare som vill undvika att andra ”regrammar” deras inlägg kan stänga av möjligheten i appens inställningar. 
Det återstår nu att se om Instagram väljer att rulla ut funktionen på bred front. 

Källa