Blir det en eller två Pixel Tablet

Inte bara en Pixel Tablet – Google kan släppa två surfplattor

Ny information kan peka på att Google kommer att släppta två olika Pixel Tablet.

Publicerad Uppdaterad

Det är läckaren Kuba Wojciechowski som kommer med informationen att Google kan komma att tillkännage två stycken olika Pixel Tablet senare i år. De två modellerna ska gå under kodnamnen korlan/K6 och yuzu/Y4 men kallas också Pixel Tablet och Pixel Tablet Pro.

Enligt tidigare information ska grundtanken med Googles surfplatta Pixel Tablet vara att det blir en enhet för hemmabruk som en del av det smarta hemmet, och inte lika mycket en enhet att ta med sig utanför hemmet. Därför kan Pixel Tablet och Pixel Tablet Pro i själva verkar vara samma surfplatta, men med skillnaden att dockningsstationen kommer att skilja enheterna åt. Enligt Wojciechowski kan den ena av enheterna komma att lanseras med dockningsstation som enbart erbjuder laddning, medan den andra (och då rimligtvis Pro-modellen) får en dockningsstation som dessutom innehåller högtalare.

Wojciechowski ska dessutom ha upptäckt, i utvecklingskod från Google, att man ursprungligen utvecklade enheten att använda första generationens Tensor-krets. Den versionen ska dock ha skrotats till förmån för en uppdaterad modell med Tensor 2-krets.

Källa