Flera nya länder aktuella

”Internationell” lansering av Vivo Nex – men hit kommer den inte ännu

Vivo har med all rätt fått en hel del uppmärksamhet för sin nya telefonmodell Nex, som har en näst intill helt kantfri skärm utan sensorpanel och med utfällbar kamera. Till en början sades enheten vara enbart ämnad för den kinesiska marknaden, men nu rullas telefonen ut till fler länder. Tyvärr finns dock inget västeuropeiskt land med i den nya lanseringsvågen.

Publicerad Uppdaterad

Den som har kollat på fotbolls-VM har väl knappast kunna undgå den tämligen framträdande Vivo Nex-reklamen utmed fotbollsplanerna under matcherna. Och det finns förstås en god anledning till att Vivo fläskat på med marknadsföringsmaskineriet ordentligt och varit officiell sponsor till världsmästerskapet, annat än att locka enbart kinesiska fotbollsfans att köpa telefonen. En bredare lansering av Vivo Nex står som väntat för dörren och det är till en början Ryssland, Indien, Malaysia, Hongkong och Taiwan som får tillgång till telefonen redan under den här månaden. 

Västeuropa och USA nämns inte

Det är helt klart en intressant utveckling och ett tydligt tecken på att telefonen väckt uppmärksamhet och skapat efterfrågan även utanför Kinas gränser. Och möjligen kan det här innebära att telefonen kommer att dyka upp på fler marknader inom en inte alltför avlägsen framtid. Tyvärr har Vivo inte gått ut med några detaljer kring fler eventuella marknader och både Västeuropa och Nordamerika lyser således med sin frånvaro än så länge. Men hoppas kan man förstås. För den som missat det så handlar det om en tämligen imponerande 6,59-tumsenhet med Super AMOLED-skärm på 2 316 x 1 080 pixlar, Snapdragon 845-chipp, dubbla 12-megapixelkameror på bakstycket och en fingeravtrycksläsare under skärmglaset. 

Källa