Annons

Ny funktion för alternativt utseende

IOS 12-betan skvallrar om Face ID som kan hantera flera ansikten

Kommande funktion för flera användare eller bara en slump? Det är svårt att avgöra, men i betaversionen av Apples kommande IOS 12 så kan Face ID hur som helst känna igen två olika ansikten.

Publicerad Uppdaterad

Apple uppgav redan vid lanseringen av Face ID att funktionen inte var avsedd för att stödja flera användare. Den som har en Iphone X kan med andra ord bara själv logga in på telefonen med sitt ansikte, något som sannolikt inte är särskilt störande givet att man oftast är den enda som använder sin mobiltelefon. Mer problematiskt blir det med exempelvis en Ipad, en enhet som inte sällan används av flera familjemedlemmar. Och möjligen har Apple försett Face ID i IOS 12 med stöd för flera ansikten just med tanke på en kommande Ipad med Face ID och inget annat. Men funktionen gör det åtminstone än så länge möjligt att logga in med två olika ansikten även på en Iphone X om man kör IOS 12-betan. 

Alternativt utseende

En annan intressant detalj med funktionen är att den kallas ”Alternative look”, vilket skulle kunna vara en indikation på att den primärt är tänkt att vara ett alternativ för den som har för vana att förändra sitt utseende med detaljer som till exempel en mössa eller ett par glasögon, något som ibland kan ställa till det med inloggning via Face ID. I så fall fungerar det hela med andra ord bara lite för bra i nuläget, då ett helt annat ansikte knappast går att klassa som en ”alternativ look”. Det är förstås omöjligt att säga vad Apple har för planer för funktionen, och sannolikt lär det hela klarna först när IOS 12 släpps i en skarp version, något som lär ske någon gång i höst. 

K��lla