Ingen knapptryckning krävs

IOS-beta skvallrar om ”Hej Siri”-stöd i ny version av Airpods

Det är fortfarande högst oklart när Apples nya Airpods kommer att släppas. Men till följd av uppgifter i den senaste IOS-betan, så är det däremot näst intill säkerställt att hörlurarna får stöd för röstaktivering av AI-assistenten Siri.

Publicerad Uppdaterad

Det är i betaversionen av IOS 12.2 som en inställningsruta beskriver det hela tämligen rättframt: ”Prata med Siri via dina Airpods eller din Iphone genom att säga 'Hej Siri'”. Man har använt samma formulering som man tidigare använt när man ställer in en ny Iphone och ska säga ”Hej Siri” på ett antal olika sätt för att få assistenten att vänja sig vid användarens röst. Såvida det inte handlar om ett rent misstag, så är pop-up-rutan en tydlig indikation på att en kommande version av Airpods kommer att erbjuda aktivering av Siri helt och hållet med rösten och utan att man behöver röra vid dem. 

Många rykten

Apples nya Airpods har i övrigt varit föremål för en rad rykten och obekräftade uppgifter så här långt. Bland annat har det förekommit uppgifter om att hörlurarna skulle erbjuda diverse typer av hälsosensorer, även om det inte klargjorts exakt vilken typ av hälsosensorer. Man kan förstås tänka sig sensorer som mäter puls och syresättning av blodet, något som flera olika in-ear-lurar av andra fabrikat redan kan. Ett annat rykte är att hörlurarna skulle vara vattentäta, vilket framför allt innebär att man mycket enkelt kan göra rent dem genom att spola av dem. Vad som stämmer och vad som är rent trams återstår att se, men ”Hej Siri”-stödet tycks däremot bli verklighet. Apple har fortfarande inte kommit med några uppgifter om när en ny version av Airpods kan tänkas dyka upp. 

Källa