Nästa generation

"Ipad Air 3 lanseras i mars - men utan 3D Touch"

Apple kommer sannolikt att skippa 3D Touch-tekniken till nästa generation av sin tunna surfplatta, förutspår analytikern Ming-Chi Kuo.

Publicerad Uppdaterad

Orsaken att företaget inte väljer att använda sin tryckkänsliga skärmteknik till den kommande plattan uppges vara begränsningar i produktionsleden, skriver Apple Insider.

Enligt Ming-Chi Kuo, till vardags analytiker hos KGI KGI Securities, klarar tillverkarna av komponenter till 3D Touch-skärmarna bara av att leverera knappt 30 procent av sin kapacitet, vilket gör att man har svårt att möta efterfrågan.

Kuo går så långt att han kallar Apples nya tryckkänsliga skärmar för en av de ”tuffaste flaskhalsarna i hela leveranskedjan kring Iphone 6 S”.

Den nya Ipad-modellen kommer att lanseras under första hälften av 2016, kanske till och med så tidigt som i mars, förutspår Ming-Chi Kuo, som vid flera tillfällen tidigare haft rätt om kommande Apple-prylar,

När det gäller nästa Appletelefon - kanske Iphone 7? - spekulerar Kuo i att Apple fortsätter satsa på 3D Touch-tekniken, men att företaget också kommer att hålla sig till sin traditionella lanseringscykel, vilket innebär att den nya luren förmodligen inte visas upp förrän i september.

Källa