Kinesiskt dokument

Iphone 6S ska filma i 4K

Ett dokument som har dykt upp i Kina beskriver detaljer om den kommande telefonen från Apple. Kameran sägs stödja inspelning i 4K fullt ut.

Publicerad Uppdaterad

Det har en lång tid nu kommit läckor gällande Iphone 6S. Med tanke på att underleverantörer själva förra veckan sade att telefonen hade gått in i tidigt produktionsstadie så lär det här vara ett resultat av läckta kopior och hårdvara som levererats till tredjeparter inför lanseringen. Lanseringen ligger dock troligtvis ett par månader bort. De största nyheterna tycks vara den främre och bakre kameran.

Även om Iphone 6 tekniskt sett kan filma väldigt nära 4K, med hjälp av tredjepartsappar, så stödjer kameran helt enkelt inte den totala upplösningen som krävs. I läckan beskrivs kamerorna i Iphone 6S och den större varianten 6S Plus. Ingen av dessa telefoner har dock lanserats officiellt, utan det är de vi väntar oss att Apple presenterar frammåt hösten. Kamerorna ska ha fullt stöd för den högre upplösningen med en bakre kamera på 12-megapixel. Den främre kameran får sig också en rejäl uppgradering enligt dokumenten. Den går från blygsamma 1,2 megapixel till betydligt mer moderna 5 megapixel. Vid inspelning av video så menar rapporten att om du trycker länge på skärmen i kameraläge så byter telefonen från foto till video. Precis som med Iphone 6 så ska det gå att filma i 240 bilder-per-sekund.

Som det har rapporterats tidigare ska telefonen ha 2 gigabyte i ram-minne. Däremot så motsäger rapporten det nyligen spridda ryktet om att hem-knappen skulle förvinna till förmån för en skärm som täcker hela framsidan. Det kan Apple kanske istället vänta med till nästa Iphone 7 eller spara till senare modeller. Man beskriver nämligen att fingeravtrycksläsaren är supersnabb på att känna igen fingeravtryck och då låser upp telefonen direkt nästan oavsett vinkel när man rör hemknappen.

Rapporten ser enligt dokumentet ut att ha läckts via taiwanesiska Foxconn och är en av de mer övertygande läckorna vi har sett angående Apples förväntade höstmodell.

Källa