Obekräftade uppgifter

”Iphone 8 får inte ens virtuell hemknapp”

Iphone 8 sägs få en dockningslist i stil med den på IOS 11 för Ipad.

Det blir en dockningslist och ett gäng nya gester som ersätter hemknappen på Apples kommande Iphone 8. Det hävdar källor till affärspublikationen Bloomberg.

Publicerad Uppdaterad

Snacket om att Iphone 8 inte kommer att ha någon fysisk hemknapp kan knappast ha passerat någon mobilintresserad person obemärkt förbi vid det här laget. Men hela diskussionen har varit mer fokuserad på fingeravtryckssensorn än något annat. Att Apple skulle överväga att inte ha någon hemknapp alls – inte ens en virtuell – har de fleta av oss således inte funderat över. Men det är precis vad som är fallet, om man får tro källor till Bloomberg. 

Får dockningslist

Apple sägs stå i begrepp att förändra hela sättet man använder Iphone på med Iphone 8. Hemknappen används i dagsläget för många saker, till exempel att backa i och ur appar, att aktivera Siri samt för att plocka upp samtliga fönster med ett dubbelklick. Men den eran ska alltså vara på väg bort. I stället för en hemknapp ska enheten få ett antal nya gester för navigation. Dessutom sägs man implementera en dockningslist för appar enligt samma princip som man tidigare aviserat med IOS 11 för Ipad, där man sveper uppåt för att få fram kontrollcentret. Apple har sin vana trogen valt att inte kommentera uppgifterna. Och huruvida de stämmer eller ej lär vi sannolikt få veta den 12 september.  

Källa