Koppar, spegelblankt och guld

Iphone 8-rykte: Kopparfärg och bättre skärm

Rykten om nästa Iphone fortsätter att sippra ut och de senaste talar om en ny färg, högre upplösning på skärmen och ansiktsigenkänning.

Publicerad Uppdaterad

Vi har tidigare rapporterat om olika rykten kring IPhone 8 och till större skärm mer eller mindre utan kanter, snabbladdning, trådlös laddning och Oled-skärm kan vi nu lägga den nya färgen kopparguld samt uppgifter om att skärmen i Iphone 8 sägs få högre upplösning.

Under helgen har det bland annat rapporterats från en Foxconn-chef via mikrobloggen Weibo (en postning som numera är raderad) att man under tillverkningen måste kassera fyra av tio tillverkade Oled-skärmar och att det är en av anledningarna till att Iphone 8 kan bli kostsam. Man tror att Iphone 8 ska ha en skärm som är mer eller mindre kantfri på tre sidor medan man i toppen har skurit ut utrymme för selfiekamera, sensorer och högtalare. Det är det här som enligt uppgifter till Mydrivers innebär problem i tillverkningen. Skärmen sägs bli 5,8 tum stor med 1125 x 2436 pixel samt 462 pixel per tum, vilket alltså är något skarpare än de 401 vi har i Iphone 7 Plus.

Vad gäller färger så har enligt uppgift Foxconn-chefen visat upp bilder på Iphone 8 i tre olika färger, i den post som nu är raderad. Utöver en ljus, spegelblank och en svart ser vi även en i färgen kopparguld, alltså mer åt röd-orange-hållet än den roséguld som Iphone levereras i idag.

Enligt ryktena så visas Iphone 8 upp under september månad och ytterligare information om den idag ännu ej lanserade telefonen har man funnit i mjukvaran till Apples kommande högtalare Homepod. Vi har tidigare rapporterat att man där hittat tecken på att Iphone 8 får trådlös laddning, men där ska även finnas uppgifter om ansiktsigenkänning i Iphone 8. Enligt sajten Ihelp BR så kallas ansiktsigenkänningstekniken internt på Apple för Pearl och det är hänvisningar till det namnet som man hittat. De uppgifterna tyder på att ansiktsigenkänning ska kunna vara aktivt även när Iphone 8 ligger stilla på ett bord och inte enbart när du håller den i handen och tittar på den.

Hur väl dessa rykten stämmer med vad Apple faktiskt lanserar återstår såklart att se, men i takt med att lanseringen närmar sig dyker allt fler trovärdiga uppgifter upp. Inom någon månad får vi veta säkert.

Källa