https://www.mobil.se/nyheter/iphone-x-har-b-sta-smartphone-sk-rmen-n-gonsin
564265
Nyheter
Displaymate imponerade

”Iphone X har bästa smartphone-skärmen någonsin”

Apples nya Iphone X har begåvats med en mycket prestigefull utmärkelse, när tunga Displaymate nu utsett skärmen till ”den bästa på en smartphone någonsin”

Apples Iphone X har fått en hel del beröm för sin skärm. Det är Samsung Display som ligger bakom den 5,8 tum stora OLED-displayen i den nya flaggskeppstelefonen från Cupertino. Och om någon nu mot all förmodan tvivlade på att telefonen har en exceptionellt bra skärm, så kan tunga Displaymate nu slå den sista spiken i den kistan. Experterna hos det välrenommérade testföretaget har nämligen utsett Iphone X-skärmen till ”den bästa på en smartphone någonsin”. Och det handlar om mer än bara färgåtergivning, upplösning och ljusstyrka. 

Ljusstyrkan skiljer sig

En intressant skillnad mellan Iphone X och exempelvis Galaxy Note 8 är att ljusstyrkan på delar av skärmen hos Note 8 förvisso kan nå högre nivåer än Iphone X-skärmen kan, Men däremot så är ljusstyrkan på hela Note 8-panelen aldrig högre än den sammanlagda ljusstyrkan från Iphone X-skärmen. En annan faktor som spelar in är hur man valt att placera de så kallade subpixlarna på Iphone X. Samsung och Apple har valt en lösning med en diamantliknande layout, något som bidrar starkt till ljusstyrkan och till att man slipper diverse artefakter. 

Kalibreringen viktig

”Iphone X-skärmen är den mest innovativa och högpresterande smartphoneskärm vi någonsin testat” skriver Displaymate, som vill gratulera Samsung Display till ett väl utfört jobb. Samtidigt påpekar man att det som verkligen får Iphone X-skärmen att stå ut är den kalibreringsteknologi som Apple utvecklat och som tar fram det bästa av hårdvaran. Iphone X toppar nu Displaymates lista över smartphone-skärmar. 

Relaterade artiklar