https://www.mobil.se/nyheter/isarplockad-samsung-galaxy-s9-plus-avslojar-fa-nyheter
564958
Nyheter
Ifixit: "Svår att reparera"

Isärplockad Samsung Galaxy S9 Plus avslöjar få nyheter

Det är inte mycket som skiljer S9 Plus från sin föregångare. Det avslöjas när enheten nu demonterats i bitar av Ifixit.

En hel del lim har använts för att montera ihop Samsung Galaxy S9 Plus och göra den vattensäker. Skillnaderna mot föregångaren är inte stora, rapporterar Ifixit som tack vare sin erfarenhet av att öppna telefoner klarar att få upp även S9 Plus relativt lätt. Bland få nyheter är givetvis kameran med sina dubbla bländarlägen, något vi inte sett hos Samsungs tidigare modeller. Kameran anpassar bländarvärdet och använder F 1.5 när det är mörkt och mer normala F 2.4 för skarpare bilder i mer normala ljusförhållanden. Det här hanteras med hjälp av två runda ringar som justerar hur mycket ljus som släpps in.

Svårlagad

Ifixit tar sig in i telefonen från baksidan men det är ingen lätt match och lim som klibbar fast i kabeln till fingeravtryckssensorn gör till exempel att den riskerar att förstöras så fort man öppnar telefonen. Särskilt lätt är det inte heller att få loss och byta ut batteriet om det skulle behövas.    

Med batteriet frigjort så klagar Ifixit i nästa steg på att display-kabeln i kombination med lim gör det svårt att byta ut skärmen utan att andra delar skadas. Ifixit ger telefonen betyget 4 på deras 10-gradiga skala över hur lätt telefonen är att reparera. Det är samma betyg som föregångaren S8 Plus fick när Ifixit monterade isär den.