Annons

Presentation skvallrar om mängder av nya finesser

Jätteläcka kan ha avslöjat det mesta om Huaweis kommande Mate 20 Pro

Det är bara tre veckor kvar till dess att Huawei offentliggöra sina nya flaggskepp Mate 20 och Mate 20 Pro. Men det mesta om telefonerna tycks nu ha läckt ut på förhand, via den israeliska sajten Girafa, som kommit över en presentation. Och den bjuder onekligen på en del intressanta nyheter.

Publicerad Uppdaterad

Presentationen som israeliska Girafa kommit över tycks vara klassiska slides av den typ som visas upp vid en produktlansering. Och förutsatt att de inte är rakt igenom fabricerade – vilket förstås inte kan uteslutas helt och hållet – så berättar de i princip allt om Huaweis kommande telefonmodeller Mate 20 och mMate 20 Pro. Föga förvånande så avslöjas bland annat att båda enheterna får det nya Kirin 980-chipp som man visade upp i samband med IFA-mässan i Berlin i augusti och som är tillverkat i en 7-nanometersprocess. Den enklare Mate 20-modellen får en skärm på 6,53 tum, 4 GB arbetsminne, ett batteri på 4 000 mAh och är IP53-klassad. Mate 20 Pro får en böjd 6,9-tumsskärm, 6 GB arbetsminne, ett batteri på 4 200 mAh och är IP67-klassad. 

Trippelkamera på båda enheterna

Både Mate 20 och Mate 20 Pro ska enligt de läckta dokumenten få tre kameror på bakstycket, men Pro-versionen kommer sannolikt att ha lite vassare hårdvara. Pro-versionen kommer att få en ny vidvinkellins som ersätter den telefoto-lins som finns på P20 Pro och kameran får något som heter AI Smart Zoom, vilket innebär att mjukvaran automatiskt upptäcker objekt i bilden som rör sig och autmatiskt fokuserar. Dessutom lanseras något kallat Hivision, som tycks vara ett slags Google Lens-liknande funktion. 

Fingeravtrycksläsare i skärmen

Vidare får Mate 20 Pro en fingeravtrycksläsare under skärmglaset, medan den enklare versionen av telefonen får nöja sig med en klassisk fingeravtryckssensor på bakstycket. Ansiktsupplåsning via 3D Face Unlock blir även det en helt och hållet Mate 20 Pro-exlusiv finess. Men utöver det tycks telefonen även komma rustad med en helt ny finess kallad Bone Voice ID, som innebär att man kan låsa upp sin telefon med rösten. Även dollarpriserna avslöjas, och Pro-varianten kommer att kosta 1 108 dollar medan den enklare versionen landar på 831 dollar. Om uppgifterna är korrekta återstår förstås att se. Huaweis offentliggörande kommer att äga rum i London den 16 oktober. 

Källa