Det gick fort

Jawbone Up3 och Move Lanserade

Up3, Up24 och två varianter av Move

Det gick fort från rykte till lansering. Här är alla nyheter i Jawbones nya aktivitetsmätare.

Publicerad Uppdaterad

Den kanske största nyheten med Jawbones nya armband är att de skippar den tidigare designen (som fastnade överallt) till förmån för en ny, minst lika udda/snygg (beroende på tycke och smak) som tidigare. I och med den nya designen kommer armbanden även att säljas i en enda storlek, inte tre som tidigare. Fortfarande hoppar de över display på armbanden dock, oavsett modell.

Från att ha varit ett rykte igår har Jawbone Up3 och Jawbone Move nu blivit officiella


Toppmodellen Jawbone Up3 innehåller följande:
• Bioimpedanssensorer: I dagsläget betyder fikonspråket pulsmätare, fast med svaga elektriska impulser istället för en optisk sensor som alla andra kör på. Framöver kommer tekniken även att användas för att hålla koll på vätskenivåer i kroppen.
• Ny accelerometer, vilket ska förbättra stegberäkningen, men också göra att bandet själv avgör när du går, springer och cyklar.
• Ny sömnlogg. Från att ha mätt djup och lätt sömn ska ovanstående biosensor användas för att kolla hur länge du befunnit dig i REM-sömn också.
• Vattentät ner till tio meter.
• 7 dagars batteritid.

Priset är detsamma som ryktades igår, det vill säga 180 dollar. Under nästa vecka kommer Jawbone presentera enheterna officiellt i Sverige, då vi rimligen får ett svenskt pris också.


Den betydligt billigare enheten, Jawbone Move, ser ut att ha stulits från konkurrenten Misfit då den är väldigt lik deras Misfit Shine. För 50 dollar får du en liten peng som håller koll på stegen, kan fästas med bältesclip eller monteras i ett armband (armbanden går för 15 dollar stycket). Utöver att inte ha en vibrationsmotor för att påminna dig om att röra på dig ska den ha samma teknik inbyggt som Up24. 

Båda enheterna synkar med Jawbones app för Iphone och Android.