https://www.mobil.se/nyheter/jaybird-run-xt-vattentata-och-helt-tradlosa
566520
Nyheter
Bluetooth-headset

Jaybird Run XT - Vattentäta och helt trådlösa

Jaybirds senaste bluetooth-headset är en uppdatering av Jaybird Run som fått IP-klass x7.

Jaybird lanserade sina komplett trådlösa öronsnäckor Jaybird Run hösten 2017. Batteritiden på 4 timmar plus två extraladdningar i det medföljande etuit var typiskt för denna typ av headset, och med Jaybirds sportfokus utmärkte sig öronsnäckorna för att sitta fast och bekvämt.

Nu har Jaybird släppt en uppdaterad version, Jaybird Run XT. Den främsta nyheten är att headetet är IP-klassat till IPx7. Det betyder att det är vattentåligt ner till en meters djup i 30 minuter. Bluetooth fungerar förstås inte under vatten, så främst handlar det om att man gjort headsetet rejält regntåligt. En nanobeläggning ska även göra headsetet ordentligt säkrat mot svett.

Jaybird Run XT kommer även i nya färger, närmare bestämt vad Jaybird kallar Black/Flash och Storm Gray/Glacier. Headsetet har ett rekommenderat pris på 1900 kronor.

Jaybird Run XT är inte det första vattentäta helt trådlösa bluetooth-headsetet. Till exempel Bragi The Dash Pro är också vattentäta och går faktiskt att lyssna på musik med samtidigt som man simmar.