https://www.mobil.se/nyheter/k-lla-s-blir-apples-plan-f-r-h-sten-2013
525797
Nyheter
Ett gäng nya produkter

Källa: Så blir Apples plan för hösten 2013

Iphone 5S ska lanseras i september - och sedan ska två nya Ipad-modeller komma "kort" därefter. Lanseringen av billigare Iphone 5C kan dock dröja till oktober, uppger källor till Bloomberg.

Apple planerar att genomföra stora förändringar av sin produktportfölj under hösten 2013. Nyligen dök det upp uppgifter om att Apple kommer att hålla ett pressevent på tisdag 10 september.

Nu skriver den amerikanska affärstidningen Bloomberg att det är nästa generation av Iphone som Cupertinoföretaget planerar att visa upp på sitt september-event.

Två nya Ipad-modeller - varav den ena är en 9,7-tumsplatta som bland annat är lättare och har en tunnare skärmram än dagens Ipads, samt en uppdaterad Ipad Mini med retinaskärm - ska presenteras "vid ett senare tillfälle", uppger Bloombergs källor. Detta har satt igång spekulationer om att dessa produkter kommer att få ett eget event som inte ska äga rum samtidigt med Iphone-eventet i september.

Designen på Apples Ipad har varit mer eller mindre den samma sedan företaget introducerade en högupplöst Ipad i mars 2012. Ipad Mini lanserade under hösten 2012, och fick snabbt kritik för att ha sin lågupplöst skärm.

Tänkt för växande marknader

Men Apple har också en helt ny Iphone-variant under utveckling. Mobil.se har publicerat flera läckta bilder som påstås föreställa "Iphone 5C". Men Apple kommer förmodligen att vänta med att presentera sina billigare Iphone till oktober månad, hävdar en analytiker som Bloomberg varit i kontakt med.

Denna "billigare" telefon är främst tänkt för växande marknader utanför USA och Europa.

Iphone och Ipad för 70 procent av Apples totala försäljning under det förra kvartalet. Apple har ännu inte gjort några produktlansering i år, och med hösten uppdateringar hoppas nu Apple stå starka inför årets julförsäljning.

Källa