Med "notch"

Läcka: Är detta Oneplus 6?

På kinesiska Weibo har bilder dykt upp, och försvunnit igen, på vad som sägs vara Oneplus 6.

Publicerad Uppdaterad

Mässan Mobile World blev med Samsung Galaxy S9, Sony Xperia XZ2 och Asus Zenfone 5Z startskottet för lanseringen av årets toppmodeller. Oneplus brukar dock ligga lågt på mässan och lansera sina mobiler framåt sommaren, och man har redan aviserat att så blir fallet även i år.

Men nu har vi kanske fått en första titt på hur Oneplus 6 kan komma att te sig. Bilderna på telefonen dök upp på det kinesiska nätverket Weibo och raderades senare, och de kan naturligtvis vara fejkade. Även om de skulle vara äkta kan telefonen hinna göras om ytterligare innan lansering.

Men om vi utgår från att bilderna stämmer ser Oneplus ut att ha hakat på trenden med "notch", det vill säga en urgröpning i skärmen för frontkamera och sensorer för att få in ännu mer skärm på framsidan. På baksidan har fingeravtrycksläsaren flyttats till strax under kameran, och man ser ut att ha gått från metallbaksida till glas. Även det en trend på sistone, och när en tillverkare byter från metall till glas brukar det betyda att man infört stöd för trådlös laddning. I alla fall har det varit fallet för Apple och sony.

Telefonen på bilden har enligt inställningsmenyn 6 GB arbetsminne, 64 gigabyte lagring, och Android 8.1, men det är förstås alla tre saker som lätt kan komma att ändras i en färdig version.

I Januari sade Oneplus vd Pete Lau att nästa toppmodell kommer andra kvartalet och ska vara försedd med chipsetet Snapdragon 845.

Källa