Blivande kraftpaket

Läcka avslöjar detaljer om Vivo X Fold 3-modeller

Efterföljaren till den här kan bli ett kraftpaket.

Vivos kommande X Fold 3-modeller förväntas höja ribban för vikbara mobiler på flera punkter.

Det är läckaren Digital Chat Station som har publicerat en rad specifikationer om Vivos kommande vikbara X Fold 3 och X Fold 3 Pro, och de pekar på att de kan komma att bli kraftpaket. Enligt de läckta specifikationerna kommer mobilerna att använda sig av en Snapdragon 8 Gen 3, vilket skulle innebära att det blir den första vikbara modellen som använder den generationen av Snapdragon. Den skulle dessutom kompletteras med 16 gigabyte arbetsminne och upp till 1 terabyte lagring. 

Läckan säger även att både X Fold 3 X Fold 3 Pro kommer att få lika stora skärmar som föregångaren X Fold 2, det vill säga en vikbar skärm på 8,03 tum och en yttre skärm på 6,53 tum. Däremot ska bägge skärmarna få högre upplösning, närmare bestämt 2480 x 2200 pixlar på den vikbara och 2748 x 1172 pixlar på den yttre. Bägge skärmarna ska vara av typen LTPO Amoled ned stöd för 120 Hz, HDR10+ och Dolby Vision. 

När det gäller batteriet ryktas den vanliga varianten ligga på 5550 mAh, medan det Pro-versionen ska ligga på 5800 mAh. Bägge modellerna ska kunna laddas med 120W via sladd, och trådlöst med 50W.