Annons

Stort och vikbart från Apple

Läcka hävdar att Apple testar en vikbar enhet

Enheten ska dessutom ha en skärm på ungefär nio tum.

Publicerad Uppdaterad

Apple testar en egenutvecklad enhet med en vikbar skärm på omkring nio tum, men en vikbar Iphone lär inte dyka upp förrän tidigast 2025. Det säger analytikern och läckaren Ming-Chi Kuo på Twitter. Enligt Kuo handlar det om en oled-skärm med en ppi som ligger någonstans mellan Iphone och Ipad. Det ska dock troligtvis handla om en testmodell för att undersöka tekniker och konstruktioner, och det är inte säkert att det kommer att bli en färdig produkt.

Enligt Kuo kommer Apples första vikbara enhet troligtvis att bli något av ett mellanting mellan en Iphone och en Ipad, eller möjligtvis en vikbar Ipad. Först därefter kan det bli aktuellt med mindre vikbar enhet; läs Iphone. Därav att Kuo inte förväntar sig en vikbar Iphone förrän tidigast 2025.

Tidigare i år var även analytikern och läckaren Ross Young inne på samma linje att Apple koncentrerar sig på större vikbara enheter. Enligt Young ska Apple arbeta med en form av notebook som enbart består av en vikbar skärm på omkring 20 tum, samt sakna fysiskt tangentbord.

Källa