Vikbara rykten

Läcka: "Samsung Galaxy Z Fold 3 får kamera i skärmen och S-Pen"

Nya läckta bilder verkar avslöja ett par nyheter kring Samsungs kommande vikbara telefoner som har att göra med skärmar, kameror och stöd för tillbehör.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs kommande vikbara telefoner är bland de modeller som just nu har flest rykten och spekulationer cirkulerande kring sig. En twitteranvändare har just publicerat bilder som påstås vara på de kommande telefonerna som ska visa ett och, kanske, annat om den vikbara Fold 3. Det som går att se på bilderna är att kameraklustret ser lite annorlunda ut men bibehåller de tre kamerorna och en led-blixt. Det är något mer kompakt och led-blixten sitter nu underst.

Bilderna verkar också tyda på att det skulle vara ett mindre glapp mellan de två delarna när de är ihopvikta. Twittraren som publicerat bilderna säger också att telefonen kommer att ha en kamera under displayen, vilket har nämnts tidigare. Bilderna verkar också stödja teorin om att Folk 3 kommer att få stöd för S-pen, möjligen för att till exempel kunna skriva noteringar under pågående samtal (det är det som visas på bilden i alla fall). Det finns dock andra välkända twitterläckare som menar att dessa bilders autenticitet går att diskutera. Vilket kanske borde gälla allt som inte är officiella bilder från tillverkaren. 

De senaste bilderna på Samsungs kommande Galaxy Z Flip 3 verkar visa att telefonen har fått ett nydesignat kamerakluster som ger utrymme för en större sekundär skärm, vilket i sin tur gör att den kan användas för fler saker. Z Flip 5G, som har en mindre skärm, kan använda den sekundära skärmen för att pausa uppspelning av media, stänga av alarm och kolla notifikationer. Tanken är alltså att den nya, större skärmen ska kunna göra mer. 

Båda modellerna förväntas komma i juli vid Samsungs Unpacked-event.

Källa