5,7 tums 4K-skärm

Läcka: Specifikationer för Sony Xperia XZ Pro

Om vi får tro den senaste läckan kommer vi att få se ännu en Sonytelefon med 4K-skärm på Mobile World-mässan i slutet av februari.

Publicerad Uppdaterad

Om lite mer än fem veckor drar årets stora mobilmässa, Mobile World Congress, igång i Barcelona. Många telefoner brukar lanseras där, inte minst har Samsung aviserat att Galaxy S9 visas upp då. Sony brukar också lansera på mässan. Förra året visade man upp Xperia XZ Premium med Snapdragon 835 och 4K-skärm, även om telefonen inte började säljas förrän i juni.

Om man får tro en ny läcka tänker man upprepa detta även i år. En skärm som visar påstådda specifikationer på Xperia XZ Pro är förvisso vansinnigt lätt att förfalska men specifikationerna är rimliga och det har redan börjat läcka ut information om Sonys lanseringar inför Mobile World. Enligt de publicerade uppgifterna så tänker man sig en mobil med 5,7-tumsskärm och 4K-upplösning, det vill säga 3840 x 2160 pixel. Processorn ska vara Snapdragon 845 och mobilen sägs få 128 GB inbyggt minne.

Sonys 4K-skärmar på Xperia Z5 Premium och XZ Premium arbetar i vanlig HD-upplösning utom när man tittar på bilder eller video då telefonen växlar över till den högre upplösningen. Så blir säkert fallet även med en ny mobil i år. Att Sony kommer att fortsätta att satsa på 4K-skärmar förefaller troligt, men namnet XZ Pro känns mindre trovärdigt, då Sony lagt till en siffra efter XZ för att signalera nästa generation sedan hösten 2017.

Källa