Klockaläcka

Läcka: Stort släpp från Garmin på gång – sex nya smartklockor

Bilder på Garmins nya klockor har läckt ut på nätet och det är en rejäl hög med klockor som verkar komma. Så väldigt mycket mer än grundfunktioner och utseende berättar dock inte de läckta uppgifterna om.

Publicerad Uppdaterad

En läcka har avslöjat Garmins kommande släpp, och det verkar vara ett rejält släpp som är på gång. Totalt är det fem nya modeller som läckt ut, och sedan tidigare har en annan modell läckt, vilket gör totalen till sex nya klockor. Epix Gen2 är en klocka som verkar ha många av de funktionerna som föregångaren hade, det vill säga höjdmätare, gps och en hög med hälso- och träningsfunktioner.

Garmin Epix 2

Det betyder i vanliga fall pulsmätning, sömnmätning och möjlighet att hålla koll på syrenivåerna i blodet. Den ska vara tillverkad av förstärkt polykarbonat (plast) och rostfritt stål, den ska vara vattentät ner till 100 meter. Knapplayouten ser ut som tidigare med tre knappar på ena sidan och två på den andra. Den stora skillnaden verkar vara att urtavlan nu är rund istället för fyrkantig som den första generationen. 

Det kommer också enligt uppgifterna tre nya varianter av Garmins Fenix-modell, närmare bestämt basmodellen, en S-modell och en X-modell. Läckan visar tyvärr inga bilder på X-modellen men de två övriga kommer i 47 och 42mm boett (bas 47mm, S 42mm). Båda ska, liksom Epix, vara vattentäta ner till 100 meter. Materialet i dem verkar vara rostfritt stål och vissa av dem ska ha integrerade solpaneler för att ladda batteriet, hur effektivt det nu kan tänkas vara. Alla verkar också få de vanliga tränings- och hälsofunktionerna, alltså de vi såg hos den kommande Epix Gen 2 också. Däremot så ser det ut som om de kan komma med olika sorters glas, antingen Power Glass eller en polymer.

Garmin Instinct 2

Vill du ha en klocka med längre batteritid är det antagligen Instict 2 och Instinct 2S du ska titta på. De har träningsfunktioner och gps men skärmen har så kallad e-ink. Det är en mer strömsnål skärmtyp som kommer att ge klockorna betydligt längre batteritid. Även Instinct 2 har en solpanel för att kunna ladda batteriet.

Garmin Venu 2 PLus

Venu 2 Plus kommer med stegräknare, och sensorer för i alla fall pulsmätning. Om den även har sensor för att mäta syrenivåerna i blodet återstår att se. Den kommer att komma i 43mm-storlek och om det kommer någons större eller mindre återstår att se. Glaset ska vara Gorilla Glass och själva klockan är gjord av rostfritt stål. Den tål att sänkas ner i vatten, men bara 50 meter, till skillnad från övrigas 100 meter. Venu 2 plus är också den enda av de läckta modellerna som inte är certifierad med MIL-STD-810.

Källa