Ny Xperia är på gång

Läcka visar Sony Xperia 10 III

Sony verkar satsa på säkra kort med uppföljaren till populära Xperia 10 II.

Publicerad Uppdaterad

Sony har gjort ett stabilt intryck i mobiltelefonernas mellansegment med sin Xperia 10 II, och nu har det läckt bilder på hur uppföljaren Sony Xperia 10 III kommer att se ut. 

Enligt läckan kommer telefonen att ha en lika stor skärm som föregångaren, 6 tum i 21:9 format, men kommer ändå att ytmässigt vara aningen mindre. Xperia 10 III kommer att bli 154,4 x 68,4 x 8,3 millimeter jämfört med föregångarens 157 x 69 x 8,2 millimeter.

Tre stycken kameror visas upp på baksidan med samma design som tidigare. Något specifikationer har inte dykt upp men det ryktas om att Sony kommer att använda en huvudkamera på 12 megapixel kompletterad med en 8 megapixel ultravidvinkel och 8 megapixel telefoto.

Den frontmonterade porträttkameran sägs ligga på 8 megapixel, och framsidan visar även upp stereohögtalare. Bilderna visar även upp en fingeravtrycksläsare på sidan samt ett 3,5-millimeters uttag för headset.

Sony Xperia 10 III borde tillkännages detta kvartal, eventuellt i slutet av februari, tillsammans med Sonys kommande flaggskepp Xperia 1 III.