Drar 85 procent mindre

Lågenergi wifi för sakernas internet

Rockchip har utvecklat RKI6000, ett wifi-system som endast drar cirka 66 milliwatt.

Publicerad Uppdaterad

Allt fler företag slänger sig på tåget till Internet of Things (IOT), Google, Samsung och Huawei har alla gett sig in i matchen. Så när allt fler av våra prylar ska bli uppkopplade blir energiförbrukning allt relevantare. Det koreanska företaget Rockchip är en leverantör av halvledare och mobila System on Chips (SOC) och har nyligen lanserat RKI6000. Det är lågeffektslösning för wifi till just IOT.

Enligt företaget så minskar deras teknik energiförbrukningen med rungande 85 procent. Energiförbrukningen på cirka 66 milliwatt, något som sätter den på nästan samma nivå som Bluetooth 4.0, känt för låg energiförbrukning.

Om Rockchip slår igenom med sin teknik så skulle det kunna innebära ett snabbare IOT. Företaget är dock relativt okänt på den internationella marknaden, har vi tur har de hittat sin nyckel till framgång så att trådlösa och energisnåla prylar uppkopplade till internet får ännu mera fart utan att släcka hus.

Någon information om eventuella partners till Rockchip finns ännu inte och i videon som ni kan se nedan säljer de sin hårdvara till tillverkare. Men med wifi som drar nästan tre gånger mindre än konkurrentens närmsta alternativ har de dock argumenten på sin sida.