1
1
https://www.mobil.se/nyheter/lanserad-nu-nya-google-nest-hub-overvakar-aven-din-somn
570081
Nyheter
falskt
Sov gott

Lanserad nu: Nya Google Nest Hub – övervakar även din sömn

Google har lanserat sin nya Nest Hub som har fått en del uppdateringar där den största är deras nya sömnövervakning.

Google har lanserat den andra generationen av deras Nest Hub, en smart display som kan fungera som högtalare, skärm och diverse annat. I en bloggpost trycker då på framför allt två nyheter, ny högtalarteknik och deras sömnövervakning utan kamera. 

Nest Hub har samma ljudteknik som i Nest Audio vilket ger den 50 procent mer bas än föregångaren. Du kan lyssna på musik från Youtube Music, Spotify med flera ljudkällor. I USA där enheten nu släpps kan du även lyssna på Apple MUsic, men den kopplingen är inte tillgänglig i Sverige och det är heller inte sagt om eller när nya Nest Hub kommer till Sverige. Du kan också ha tv-tjänster som Netflix, Disney Plus och Youtube samt till viss del styra enheten med handrörelser framför skärmen. 

Det som får mest krut i presentationen är Sleep Sensing. Det är enn funktion som övervakar din sömn utan att ha någon kamera. Istället använder Nest Hub en lågenergiradar som analyserar den person som är närmast skärmen och dess rörelser och andning. Varje morgon presenteras din sömn och du kan när som helst fråga Nest Hub om hur du sovit. Du kan också få tips på hur du kan sova bättre och få ett schema för när du ska gå och lägga dig. 

Informationen som samlas in av Sleep Sensing lagras bara i enheten och du kan själv välja om du vill ha funktionen påslagen eller inte. Du kan också enligt Google radera din sömndata när som helst. 

Under det första året är den här tjänsten gratis, men det är oklart hur det kommer att se ut under nästa år. Google säger också att de kommer att samarbeta med Fitbits sömnövervakning för nya funktioner i framtiden. 

Prismässigt kommer enheten att kosta runt 100 dollar och släpps i USA den 30 mars. Huruvida den kommer till Sverige, och i sådana fall när, är inte officiellt.

Nuvarande Google Nest Hub som säljs i Sverige lanserades först i USA under namnet Google Home Hub i oktober 2018 och släpptes till svensk försäljning först i maj 2019, ett drygt halvår senare.

Källa