MWC 2023: Motorola Defy Satellite Link

Lanserad: Tillbehör ger satellitkommunikation till alla Iphone- och Android-mobiler

En separat enhet som ansluter via bluetooth till din telefon ger satellitkommunikation till Iphone såväl som Android-mobiler.

Publicerad Uppdaterad

Det är tillverkaren Bullitt Group som släpper inte bara telefonen CAT S75 med satellitkommunikation utan även Motorola Defy Satellite Link som tar samma tjänst till alla smartphones. Defy är Motorolas telefonserie av smarta och tåliga telefoner, men sedan 2021 tillverkas dessa inte av Motorola utan av Bullitt som licensierar varumärket just för tåliga enheter. Nu utökas serien så att den inkluderar inte bara telefoner utan även detta tillbehör.

Nu i samband med MWC 2023 släpper tillverkarna både Motorola Defy Satellite Link och den nya telefonen Motorola Defy 2, även den med satellitkommunkation, men Defy 2 kommer bara till Nord- och Latinamerika. I Sverige satsar Bullitt alltså istället på CAT S75. säger ansvarige för den svenska marknaden till Mobil.

Tillbehöret Motorola Defy Satellite Link är en liten puck som är vattentålig och ansluts via bluetooth till telefonen. Den ger dig oavsett om du använder Iphone eller Android tillgång till Bullitt Satellite Messenger som kan skicka sos, tvåvägschatt med andra mobilanvändare och senare även möjlighet att dela position med andra. 

Batteriet på 600 mAh ska räcka för flera dagars användande och enheten har en SOS-knapp somm gör det lätt att larma i en nödsituation. Det finns även en “Check in”-funktion så du kan markera platser och den fungerar även när enheten saknar koppling till en mobiltelefon. 

För att använda satellittjänsten krävs ett abonnemang vars kostnad varierar beroende på hur mycket du vill använda den. Motorola Defy Satellite Link ska kosta 1900 kronor när den släpps i Sverige under april månad.