Frågor & svar

Läsarfrågor till Mobils redaktion - V.8

Bland veckans läsarfrågor hittar vi Gear S, Lollipop och mycket annat.

Publicerad Uppdaterad

Smartklocka
Hej!
Jag är ute efter att köpa en smartklocka. Har redan Gear fiten men vill byta den mot en annan. Jag har kollat Samsung gear S och LG:s runda klocka som verkar se tjusig och snygg ut.
Vilken är bättre än den andre vilken skulle du rekommendera? Går det att använda Gear S utan att skaffa ett extra SIM kort till den, går det att koppla upp den med bluetooth med min telefon då jag har Samsung S5?
Tack på förhand
Mvh Naip

Hej!
Spontant skulle jag gissa att LG G Watch (eller egentligen vilken klocka som helst med Android Wear) är den som har bäst framtidsutsikter då Google börjar få rätt bra momentum på sitt system och därmed kan locka till sig allt fler utvecklare av spännande appar. Samsung har annars en förmåga att överge sina produkter ganska snart efter att något nytt dykt upp.
Gear S fungerar utmärkt även utan SIM-kort, då det är så den egentligen är tänkt att användas större delen av tiden. Avdelningen med SIM-kort är egentligen rätt begränsad och mer tänkt som en reservlösning om du glömmer luren hemma. Som smartklocka är det närmast som en mindre uppdatering av Gear 2, där mycket fungerar bättre. Men om du samtidigt inte har något större sug efter att använda SIM-kortet blir däremot Gear S onödigt dyr.
Kan du tänka dig att vänta förutsätter jag att det kommer att släppas en hel del smarta klockor från de flesta tillverkare under mobile World Congress i början av mars, som antagligen bjuder på fler funktioner än dagens.

Mvh
Daniel

Windows 10
Hej.
Om man köper en Lumia 925 går den då att uppdatera till WP 10 när det kommer?

Hej!
Microsoft har inte sagt exakta modeller (utöver ett fåtal), men har sagt att "de flesta" lurar med WP8.1 ska uppdateras. Jag skulle gissa på att 925 är med bland dem, då spekulationerna om vilka lurar som inte får uppdateringen snarare handlar om budgetlurar, men jag ska inte garantera något.
/Daniel

Skippa Lollipop
Hej
Har en Samsung Galaxy S5 och har fåttett meddelande i "rullgardinen"om programuppdatering till Lolipop. Jag är inte intresserad denna uppdatering. Kan Ni hjälpa mej med hur man tar bort detta uppdateringsmeddelande från telefonen..
Hälsningar
A Nordberg

Hej, vad jag kan se finns det inte något enkelt sätt att undvika programuppdateringen. Det kan möjligen gå om man rotar sin telefon, men inte ens då är det helt säkert att man slipper tyvärr.
Vänliga hälsningar
Erik