Alexa inbyggt

Lenovo visade upp Moto X4

Lenovo har nu officiellt lanserat Moto X4, en modell strax under toppskiktet som börjar säljas i september.

Publicerad:

31 aug 2017 - 20:41

Uppdaterad:

1 sep 2017 - 13:17

Specifikationerna på Moto X4 placerar den i övre mellanprissegmentet, och prislappen på 4500 kronor känns rimlig i sammanhanget. Chipsetet i telefonen är Snapdragon 630, och den ska komma i två olika minneskonfigurationer där den med 32 gigabyte lagring och 3 gigabyte arbetsminne säljs i Europa. Det är lite i minsta laget med tanke på att Lenovo har mobiler med 64 gigabyte lagring till samma pris. Vi får också dubbla kameror, och en 5,2-tumsskärm med 1920 x 1080 pixel. Batteriet är på 3000 mAh.

Baksidan på Moto X4 är i glas, och telefonen är vattentät enligt IP68, vilket hör till ovanligheterna för Moto-mobiler.

Lenovos Moto-mobiler är kända för att lägga sig väldigt nära Googles standardversion av Android, och därför är det överraskande att Moto X4 denna gång har röststyrning med Amazons Alexa utöver Google Assistant. Röststyrningen är tillgänglig även från släckt skärm. Funktionen finns dock bara i länder där Alexa stöds i dag, och dit hör inte Sverige. Här finns också en ljudstreamingfunktion som låter dig streama till upp till 4 högtalare samtidigt.

Moto X4 ska börja säljas i Sverige den 31 september, och vi får veta att den variant som säljs i Sverige kommer att ha 4 gigabyte arbetsminne i stället för 3.

.

.

 

.