Obekräftade uppgifter

”LG G7 kan få LCD-skärm i stället för OLED”

Enligt källor till flera investerare så ska den koreanska elektronikjätten LG:s kommande flaggskeppstelefon G7 vara rustad med en LCD-skärm snarare än en OLED-skärm, detta primärt för att spara pengar.

Publicerad Uppdaterad

Turerna kring LG:s flaggskeppstelefon G7 är potentiellt många. Å andra sidan är det svårt att avgöra vad som är sant och vad som är påhittat när man sovrar bland de många uppgifterna om telefonen. Telefonen påstås från början ha varit planerad att offentliggöras i samband med Mobile World Congress i slutet av februari, men enheten ska ha skickats tillbaka till ritbordet i sista stund. Och nu kommer uppgifter om att telefonen inte kommer att få en OLED-skärm, något som mer eller mindre har blivit standard på moderna flaggskepp. I stället ska LG enligt uppgifter från källor till investerare ha valt att förlita sig på klassisk LCD-teknologi. 

Kapar produktionskostnader

OLED-skärmar kostar mellan två och tre gånger så mycket att producera som LCD-skärmar, något som med största sannolikhet är huvudskälet bakom det något oväntade valet. OLED ger – som säkert bekant – högre ljusstyrka, bättre kontrast och klarare färger, men har också bidragit till att priserna på flaggskeppsenheter seglat iväg uppåt rejält på sistone. En av nackdelarna med LCD-teknologi är att skärmtypen drar mer ström än OLED.

LG G7 förväntas i övrigt få ett utseende som påminner om G6 i hög grad och med största sannolikhet kommer den att vara rustad med ett Snapdragon 845-chipp. Telefonen förväntas presenteras i maj. 

Källa