Android 8.0 Oreo

LG har ingen brådska att uppdatera G6

Den ena kameran är med tydlig vidvinkel, nästan lite fisheye-effekt, men vi får inte artificiell oskärpa, optisk zoom eller något annat andra mobiler med dubbelkamera erbjuder.

LG:s besked om när man planerar att uppdatera G6 till Android 8.0 Oreo är inte särskilt betryggande.

Publicerad Uppdaterad

Det fanns en tid när LG försökte vara bäst i klassen på nya Androidversioner. Den tiden var 2016, då man inte bara var riktigt snabba med att uppdatera G5 till Android 7.0, man släppte till och med toppmodellen V20 med Android 7.0 Nougat före operativsystemet ens var släppt! Det löste man genom att skeppa de första exemplaren av telefonen med den sista betaversionen av systemet.

Men sedan var det som att ambitionerna inte räckte längre. G4 höll på att bli utan Android 7.0 alldeles, tills ett användaruppror fick LG att backa och man släppte en uppdatering, nästan ett år efter att systemet släppts och lagom till att nästa Androidversion kom ut. LG har fortfarande inte släppt någon mobil med Android 8.0 Oreo, men det finns i alla fall betaversioner av systemet ute till G6 på vissa marknader.

Enligt LG:s officiella supportsida i Italien är Android 8.0 Oreo på gång till V30 och G6, men fort går det inte. V30 ska få systemet "under första kvartalet", medan G6 ska få det "under första halvåret". Vilket rimligtvis måste tolkas som en skönskrivning för andra kvartalet med tanke på att man specificerat första kvartalet för V30.

Någon gång under perioden april-juni kan man alltså vänta sig att LG släpper Android 8.0 Oreo. Vid det laget lär vi redan ha fått veta mer om Android 9.0.

Källa