https://www.mobil.se/nyheter/lg-lanserade-g2
525588
Nyheter
Just nu!

LG Lanserade G2

LG har lanserat nya toppmodellen G2 och vi livebevakade presentationen.

Klockan 17 svensk tid drar LG igång sitt lanseringsevent för Optimus G2 i New York. Mobil finns på plats för att kolla närmare på telefonen både under och efter presentationen.

Från 17 kommer vi att dra igång en livebevakning av själva presskonferensen som du kan följa här. Youtube-videon nedan kommer att innehålla en livesändning av själva presskonferensen som du kan kolla på samtidigt som vi sammanfattar och kommenterar vad som visats upp om du inte har möjlighet att följa det hela på egen hand. Välkommen om ett par timmar och ta del av vår bevakning under kvällen!

17.00

Då kör vi igång! Eventet borde starta när som helst.

17.10

Och där var den officiell! Designen är huvudfokus tydligen.

17.12

Volymknapparna på baksidan som väntat. Vet inte om undertecknad håller med om att det är klockren ergonomi, men jag håller tyst tills jag faktiskt testat det.

17.14

Optimus är tydligen borta och namnet är enbart LG G2 numera, antagligen bara jag som missat. Nu dags för Qualcomm som presenterar Snapdragon 800.

17.17

LTE Advanced. Vilket förvisso är standard i Snapdragon 800, men alltid trevligt att de inte strypt något.

17.19

Ytterligare en video, sa de inte precis typ samma saker i förra videon? Ström- och volymknappar på baksidan är det fetaste sedan skivat bröd verkar vara huvudbudskapet överlag.

17.22

Ytterligare designprat om knapparna på baksidan. Samma lika batteritänk som Moto X med att fylla tomt utrymme med batteri, som är 3 000 milliamperetimmar.

17.26

Knappen på baksidan ger en bunt extrafunktioner för kameran och är den enda fysiska knappen. Nu är LG inne på optimal skärmstorlek.

17.28

Dual routing är LG:s namn på tekniken som gör ramen riktigt tunn. 

17.30

GRAM, graphics RAM är LG också först med, vilket gör att skärmens subpixlar ser snyggare ut, vilket i sin tur ska ge en bättre skärpa överlag.

17.32

Kameran är på 13 megapixel. Optisk bildstabilisering. Vet inte om det är dålig bildkvalitet i streamingen, men LG:s demo med konkurrenternas lurar såg inte mycket ut för världen. Däremot har optisk bildstabilisering visat sig riktigt grym i tidigare lurar.

17.34

Över till ljudet. ljud i 24 bitar, 192 KHz, vilket representeras av ringsignaler från Wiens gosskör.

17.38

Användarupplevelse. Knacka på skärmen för att tända/släcka den.  IR-stöd inbyggt i telefonen för fjärrkontrollskör. Gästläge för andra användare och en bunt andra skojigheter. Spontant känns det som mindre gimmick än många av Samsungs funktioner till S4.

17.41

Sensorerna hajar när du försöker svara i luren, sänker volymen och kopplar upp samtalet. Plug 'n pop öppnar en specialmeny med relevanta appar som används när du kopplar in ett headset.

17.43

Textigenkänning som exempelvis öppnar kalendern med rätt data som precis kom i ett sms. Grym funktion om den fungerar felfritt.

17.44

Gästläget öppnas om du inte låser upp luren med ditt lösenmönster/kod. Vilket är bra som barnläge.

17.45

Tror LG väntade sig applåder efter presentationen, istället var det knäpptyst. Svårflörtad publik eller dålig kommunikation?

17.46

Ensam gosse från, troligen, tidigare nämnda gosskör på scen.

17.47

Umm, var det slut nu? LG får det nästan att se ut och låta som det.

17.49

Uppenbarligen var det slut lite hastigt och plötsligt. Men nu vet vi i alla fall vad LG G2 innebär. Stanna kvar för mer info och första intryck av luren från vår utsände Kalle Wiklund som är på plats.

Relaterade artiklar