Ännu en variant på temat

LG tar intressant patent på telefon med böjbar skärm

Vi lär sannolikt få se en standardlösning för smartphones med böjbara skärmar efterhand. Men innan företeelsen fått fäste ordentligt kommer experimentlustans låga fortsätta flamma hos mobiltillverkarna. Det visar inte minst ett nytt patent som LG nu tilldelats.

Publicerad Uppdaterad

Kanske blir det Samsungs variant på en smartphone med böjbar skärm som kommer att visa vägen för resten av tillverkarna, kanske kommer någon annan med en smartare lösning, och kanske floppar segmentet fullständigt. Om det kan bara framtiden sia, men att det finns gott om idéer på temat råder det inget större tvivel kring. Och nu har LG tilldelats ett patent på ännu en variant på en smartphone med böjbar skärm. Det har den nederländska sajten Let's Go Digital uppmärksammat. 

Stängs med magnet

LG:s variant är en telefon vars skärm kan vridas runt ena kortsidan och på så vis skapar en telefon med antingen en stor skärm eller två skärmar bak och fram. Efter att ha vikt halva skärmen runt ”ryggen” på telefonen så ”snappar” den fast med hjälp av magneter på bakstycket. Möjligen har patentet en koppling till något av varumärkena Flex, Bendi eller Foldi som LG alldeles nyligen sökte varumärkesskydd för i Europa. Som alltid när det gäller patent så finns förstås också en stor chans att det aldrig blir verklighet. 

Källa