Äntligen Gingerbread

LG uppdaterar till Android 2.3

Efter lång väntan kommer nu användarna av LG:s mest avancerade Android-mobiler att kunna uppgradera till den version av Android som lanserades i december förra året.

Publicerad Uppdaterad

LG var först ut bland mobiltillverkarna med en dual core-processor i sin toppmodell 2X som började säljas på den svenska marknaden. Att man har haft omfattande problem med mjukvaran till 2X är säkert en av anledningar till att man först nu börjar utrullningen av uppdateringar med Android-versionen 2.3 till Optimus-modellerna 2X, 3D och Black.

2X-användarna med telefoner där operatören inte modifierat mjukvaran kommer att få uppdateringen först. Enligt LG:s svenska Facebook-sida påbörjas utrullningen till europeiska användare idag. Den 21 november börjar man uppdatera Optimus 3D och från och med den 28 november ska Optimus Black kunna uppdateras. Några exakta datum för när utrullningarna genomförs till svenska användare har man inte på LG i Sverige.

När det gäller eventuella uppgraderingar till Android 4.0, även kallad Ice Cream Sandwich (ICS) skriver LG att man  "just nu testar den och ser över vilka modeller som eventuellt ska uppdateras".