Utan glasögon

LG:s 3D-mobil i butik under juli

[Korrigerad 09.06] LG blev först med att lansera en 3D-mobil för den svenska marknaden och allt talar för att man också kommer vara först ut hos återförsäljarna.

Publicerad Uppdaterad

I junli kommer 3D-mobilen LG Optimus 3D att börja skickas ut till butikerna, meddelar tillverkaren i ett pressmeddelande. Även om 3D är den funktion som man i första hand vill framhäva hos den här modellen är det en mobil som även i övrigt kvalificerar sig för prestanda-segementet med en dual core-processor under skalet.

Skärmen är 4,3 tum stor med upplösningen 480x800 pixlar och till skillnad från LG:s 3D-platta kan telefonen visa 3D utan att man behöver använda särskilda glasögon.

På telefonens baksida finns två kameror som båda har upplösningen 5 megapixel. Om man väljer att spela in 2d-filmer med en av kamerorna är den maximala upplösningen full-HD, det vill säga 1080p.

Optimus 3D kommer att levereras med version 2.2 av Android men ska kunna uppgraderas till version 2.3, LG anger dock ingen tidpunkt för när den uppdateringen kommer att finnas tillgänglig.