Annons

Ett universum öppet för alla

Linux Foundation vill skapa ett oberoende metaverse

Organisationen startar Open Metaverse Foundation för att skapa ett virtuellt universum för alla.

Publicerad Uppdaterad

Facebooks ägare Meta håller som bekant på att skapa sitt eget metaverse, eller metaversum, som är tänkt att bli en form av social plattform i ett virtuellt universum. 

Nu meddelar dock Linux Foundation startar det man kallar Open Metaverse Foundation, en satsning på att skapa mjukvara och standarder för ett plattformsoberoende och företagsneutralt virtuellt universum. På organisationens hemsida skriver man bland annat att:

”Vi tror att det bara kan finnas ett Metaverse - och det är ett öppet Metaverse. Att bygga Open Metaverse kommer att kräva branschöverskridande samarbete och samarbete för att bygga programvara med öppen källkod och standarder som innehåller mänskliga designprinciper för att skapa en uppslukande, interaktiv miljö som är öppen, tillgänglig, rättvis och säker för alla.”

Bland organisationerna som Linux Foundation har fått med sig återfinns för tillfället bland andra Guangdong Digital Industry Research Institute, Hyperledger Foundation, ChainHub Foundation, Cloud Native Computing Foundation, Open Voice Network, Veriken, Futurewei, GenXP, LF Edge, LF Networking och OpenSDV.

När de första konkreta resultaten av organisationens arbete kommer finns det för tillfället ingen information om.

Källa