Sammanställning

Lista: 23 nyheter i Galaxy S8 - enligt ryktena

Bilden är ett montage

Det är mycket snack kring Samsungs kommande toppmodell. Vi har sammanställt de flesta ryktena.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har mycket att bevisa med Galaxy S8, främst att den inte kommer med en inbyggd brandbomb. Antagligen är det de förväntningarna som gjort att ryktena kring Galaxy S8 trissats upp rejält nu under hösten och vintern. Vi har tagit och plockat ihop de flesta ryktena för att få någon slags helhetsbild, även om så klart inte alla rykten kommer visa sig stämma till slut…eller?
(För exemplets skull använder vi en Note 7 på bilden, eftersom designen på S8 av naturliga skäl inte är officiell än)


1. Stereo. Exakt hur det ska lösas vet vi inte. Men det har i vilket fall som helst pratats om stereohögtalare på Galaxy S8. Dessutom skulle Samsungs köp av Harman Kardon kunna användas för högtalarna.  

2. Iris. Inget rykte har egentligen tagit upp det i någon betydande form. Men eftersom vi fick se iris-scanner för upplåsning på Galaxy Note 7 förutsätter vi att det återkommer i Galaxy S8.

3. Selfie. Några pixeltal har de inte pratats om, men selfiekameran verkar åtminstone få autofokus för skarpare bilder. 

4. Trådlöst. Den nya designen och stereohögtalarna ska tydligen göra att vi blir utan hörlursuttag, precis som hos HTC 10 Evo och Iphone 7 bland annat.

5. Helskärm. Den stora nyheten med designen är att skärmen ska täcka nästan precis hela framsidan. Det kommer så klart att påverka allt från hemknapp till högtalare. Rimligen kan vi gissa oss till att det blir en Edge-variant av skärmen som går ner över långsidorna också. 

6. Dubbelt. Vissa rykten pratar om en skärm på hela sex tum. Samtidigt pratas det om två varianter, där en mindre modell kör på fem tum. 

7. 4k. Enligt analytiker kan Galaxy S8 få den skrytiga upplösningen 3840x2160 pixel, eller 4K som det heter i mer vardagligt tal. Det är något vi inte sett i en mobil sedan Sonys Xperia Z5 Premium. 4K-upplösning behöver dock inte bara vara skryt, utan det skulle även kunna göra att du kan njuta av VR i Full HD. Detta eftersom skärmen delas upp i två under sådana tillämpningar.

8. Mer trådlöst. Inget har sagts om saken, men eftersom Galaxy S7 har inbyggd trådlös laddning kan vi vänta oss detsamma i Galaxy S8.

9. Vattentät. Precis som föregångaren finns det ingen anledning att tro att vi skulle bli utan vattentåligheten i Galaxy S8.

10. USB-C. När vi ändå är inne på det uppenbara. USB-C kommer med största sannolikhet användas för laddning. Dels för den smidigare kontakten. Men om det kombineras med de teknikerna som kommer med USB 3.1 kan vi även få se stöd för Thunderbolt 3, möjlighet att koppla upp sig mot skärmar, högre datahastigheter och liknande. Något som kommer bli användbart i…

11. Beast Mode. Samsung har registrerat namnet med hänvisning till telefoner. Har vi otur betyder det bara något speciellt läge för mobilspel. Vår gissning ligger åt att Samsung jobbar på något som kokar lite varstans i mobilvärlden. Nämligen ett lite mer datorlikt läge som ska användas till mer seriöst jobb. Med Galaxy S8 dockad till både laddning och extern skärm, tangentbord och mus skulle Beast Mode i så fall kunna innebära ett överklockat läge för att bättre orka driva en sådan miljö. Vi ser även samma sak hos Androidlägret med Andromium och Andromeda och hos Windows med Continuum och kommande stöd för ARM-processorer.    

12. Minne. Stämmer vår gissning på Beast Mode lär de åtta gigabyte arbetsminne som det ryktas om komma väl till pass. 

13. Smart Glow. Samsungs budgettelefon Galaxy J2 begåvades med en notifikationslampa som gick runt hela kameran på baksidan. Denna lös i olika färger beroende på vad telefonen ville dig och pulserade även i olika mönster beroende på situation. Det ryktas även att Galaxy S8 får en liknande funktion

14. Force Touch. Apple lanserade 3D Touch till Iphone 6S, som i korthet går ut på att du får upp en extrameny genom att trycka lite hårdare på skärmen. Sedan dess har vi sett det i ett par andra telefoner, men nu ryktas det vara dags för Samsung att ta upp tekniken.  

15. Snabblagring. Galaxy S8 ryktas få USF 2.1-lagring. Det innebär inte bara ett riktigt snabbt minne för lagring, det kan också betyda att vi får se modeller med uppåt 256 gigabyte intern lagring.

16. Samsung Pay. Samsung har en egen betallösning som lanserats i hemlandet Sydkorea, USA samt ett fåtal andra marknader, Samsung Pay. För att tjänsten ska etablera sig som en seriös spelare och för att företagets smarta klockor ska få ytterligare försäljningsargument känns det som att en lansering bredare i bland annat Europa borde ske kring lanseringen av Galaxy S8. 

17. Bixby. Galaxy S8 kommer att innehålla en helt ny och radikalt förbättrad assistent. Den ska vara en både en vidare utbyggnad av Samsungs egen röstassistent S Voice och en variant på Google Now och Siri. Dels ska det även handla om artificiell intelligens vid användning av telefonen utan att prata med den. Det senare har det pratats om länge och vi har sett delar av det i såväl Sonys senaste telefoner som Huaweis Mate 9 Pro och Honor Magic. Här handlar det om att telefonen lär sig ditt användarmönster för att både fungera snabbare och till viss del förutse vilka appar eller tjänster du kommer att använda vid ett givet tillfälle. Enligt de senaste ryktena har den nya assistenten fått namnet Bixby och ska vara integrerad i alla förinstallerade appar i Galaxy S8. 

18. Snapdragon 835. Att Galaxy S8 kommer vara snabbare än sin föregångare säger sig självt. Gissningsvis får vi se två versioner av telefonen som släpps i olika delar av världen. Den ena med Samsungs senaste Exynos-chip och den andra med Qualcomms senaste toppmodell Snapdragon 835.

19. Dubbelt. Apropå olika versioner för olika världsdelar brukar Samsungs telefoner släppas i en så kallad Duos-version i Asien med plats för dubbla SIM-kort. Vågar vi hoppas att åtminstone den europeiska marknaden mognat så pass att vi får se varianten med dubbla SIM-kortplatser även här?

20. Fingeravtrycksläsaren. Med hela framsidan till skärmen kommer såklart frågan var läsaren för fingeravtryck placeras. Antingen gör Samsung som många andra och placerar den på baksidan av telefonen. Eller så har de fått gräddfil till Synaptics senaste fingeravtrycksläsare, som kan läsa fingeravtryck genom skärmglas. I det senare fallet skulle läsaren kunna gömmas på framsidan utan att behöva en speciell knapp för ändamålet. 

21. Kameran. Ryktena kring den bakre kameran verkar gå i två spår. Antingen introducerar Samsung sin första mobil med dubbla kameror, precis som Huawei, LG och Apple innan dem. Alternativt pratas det om en kamera, men med en upplösning på 30 megapixel.  

22. VR. Att Galaxy S8 kommer ha stöd för VR känns inte speciellt otroligt. Gissningsvis får vi se en ny version av Samsungs egen Gear VR-hjälm för ändamålet och där kan vi samtidigt hoppas på satsningar på material och tjänster till den virtuella världen. Rent tekniskt borde Galaxy S8 klara av Googles specifikationer för deras Daydream-VR, men om någon av parterna anser att de båda teknikerna konkurrerar med varandra kan det stödet slopas.

23. Penna. Note-serien från Samsung är den som kör med penna, så har det alltid varit. Men nu hävdar nya rykten att stödet för pennan kommer att finnas inbyggt i såväl skärm som mjukvara i Galaxy S8. Själva pennan kommer däremot inte skickas med telefonen, utan ska säljas som separat tillbehör.

Tycker du att vi missat något? Låter någon av delarna orimliga? Vad vill du se i enheten? Kommentarsfältet är ditt.