Julklappstips från Mobil

Lista: 5 bra och billiga smartphones

Mobils redaktion ger tips på mobila julklappar för alla. Idag tittar vi på billiga smartphones.

Publicerad Uppdaterad

Att köpa en toppmodell från någon tillverkare kan definitivt bli en dyr historia om du inte betalar av det via abonnemang. Du behöver dock inte slanta fram hela pensionsfonden för att få en helt okej smartphone. Här har vi valt ut några smarta telefoner som är bra trots sin låga pris.

Huawei Ascend G740 ”Om Huawei Ascend G740 verkligen går att få tag på till det pris Huawei anger är det väldigt mycket telefon för pengarna.” Så skrev vi när vi testade telefonen , och då handlade det om en prislapp på två tusen. Nu är den ytterligare en femhundring billigare. Helt enkelt väldigt mycket telefon för de pengarna.

Pris: ca 1500kr
Mer info: www.huawei.se

Motorola Moto G Ursprungliga Moto G är kanske den mest prisvärda telefonen vi testat i år, mest för dess fenomenala prestanda sett till prislappen. Både den och den nyutkomna uppföljaren Moto G 2 är riktigt billiga och riktigt bra val för prismedvetna konsumenter.

Pris: ca 1700/1800 kr (Moto G/G2)
Mer info: www.motorola.se

Nokia Lumia 635 Telefoner med Windows Phone känns i allmänhet väldigt snabba oavsett hur billiga telefonerna är. Medan Nokias ultrabudget-modell 530 känns lite väl bantad på alla sätt är Lumia 635 ett säkert val för dig som vill komma undan lite billigare.

Pris: ca 1600 kr
Mer info: www.microsoft.se

Huawei Ascend Y330 Vi ska inte på något sätt påstå att den här telefonen är snabb, alls. Men den har tillräckligt bra skärm för att inte irritera användaren (något som brukar vara problem i den här prisklassen) och så länge du inte har bråttom kan det här mycket väl fungera som en billig inkörsport till smartphones.

Pris: ca 899 kr
Mer info: www.huawei.com/se

LG G2 Mini Ett bra tips när det gäller att komma billigt undan är att titta på de modeller som släpptes förra året och fortfarande säljs. Toppmodellerna kostar ofta hälften så mycket som de introducerades för, men även de lite billigare mellanpristelefonerna har gått ner i pris. G2 Mini är ett sådant exempel som du kommer undan billigt med numera.

Pris: ca 2000 kr
Mer info: www.lg.com/se