Inför tisdagens event

Lista: Så blir HTC One - enligt ryktena

I morgon tisdag 19:e februari förväntas HTC visa upp sin nya modell HTC One, tidigare kallat HTC M7. Mobil har gjort en sammanställning av ryktena och spekulationerna om den nya värstingluren från den taiwanesiska tillverkaren.

Publicerad Uppdaterad

Under den senaste tiden har vi kunnat ta del av en stor mängd olika rykten, spekulationer och förhandsuppgifter om HTC:s förväntade nya toppmodell, HTC One. 

Tisdag 19:e februari kommer HTC hålla att presskonferenser i New York och London. Inbjudan avslöjar inte vad som kommer att visas upp under pressjippot, men mycket tyder på att det handlar om just HTC One-modellen.

Imponerande pixeltäthet

I fråga om hårdvara uppger flera källor att telefonen - i likhet med HTC Droid DNA - kommer att ha en full hd-skärm. Storleken på skärmen uppges ligga på 4,7 tum. Med en upplösning på 1920 x 1080 bildpunkter betyder det att skärmen på HTC One får en pixeltäthet på imponerande 468 pixlar per tum. På insidan ska en Snapdragon S 4 Pro-systemprocessor snurra med fyra Kraitprocessorkärnor (1.7 GHz), 2 gigabyte i ramminne och ett 4G/LTE-modem. 

Det talas även om att modellen ska vara utrustad med ett minne på 32 gigabyte, en 13-megapixelskamera med bländaröppning på f/2.0, samt en videosamtalskamera på 2 megapixel som ska kunna spela in 1080p-video. Ryktet säger att kameran på HTC One-modellen ska använda vad HTC kallar "ultrapixlar", till skillnad från traditionella megapixlar. Varje foto skapas genom att man kombinerar tre lager med 4,3 megapixel-sensorer på HTC One. Resultatet av detta uppges vara en klarare och skarpare bild med mer naturlig färåtergivning. Andra källor talar också om att HTC One kommer att ha en dedikerad kameraknapp, något vi allt mer sällan ser på dagens mobiltelefoner.

I nuläget är det oklart vilken Androidversion telefon kommer att använda, men enligt uppgifter kommer HTC One bli den första telefonen med uppdaterade gränssnittet Sense 5.

Ny slags kapacitiv knapp?

Flera bilder som uppges föreställa HTC One (eller M7) har läckt. De första bilderna visade en enhet som hade vissa designmässiga likheter med exempelvis HTC One X+ och HTC Butterfly.

Denna bild påstås föreställa HTC:s förväntade modell HTC M7.

Men under förra veckan publicerade Twitteranvändare @evleaks - känd för att tidigare har avslöjat flera HTC-modeller innan lanseringar - nya bilder på HTC One. Denna skiljde sig markant från de vi sett tidigare, och visade istället upp en enhet som har en tydlig likhet med Blackberrys nya toppmodell Z10. 

Om den läckta bilden - som är datorgenerad - visar en korrekt bild av telefonens design kommer HTC One ha ytor av glas eller något slags keramiskt material under, och över skärmpanelen på 4,7 tum. Intressant är också att menyknappen under skärmen har bytts ut mot en HTC-logga, vilket satte igång spekulationer om att loggan egentligen är en kapacitiv-knapp. Längst ut till vänster verkar en tillbaka-knapp sitta, och på höger sida finner vi Hem-knappen.

Påminner om Windows Phone 8

Utifrån bilden verkar också Sense 5 ha hämtat en del inspiration från Windows Phone 8, med flera plattor (tiles) som ser ut att hämta sitt innehåll från olika sociala nätverk som Facebook.

I slutet av förra vecka dök det upp en till bild som visade upp en svart telefon med likadan design som den vi sett i och med @evleaks-läckan.

Mobil kommer att finnas på plats under tisdagens presskonferens i London, som enligt uppgift inleds kl 16.00 svensk tid. 

Tycker ni att HTC One verkar lovande? Lämna gärna en kommentar!

Källa

Lista: Så blir HTC One

Skärm: 4,7 tum, füll hd, 1920 x 1080 Bildpunkter med en pixeltäthet på 468 ppi.

System: Snapdragon S 4 Pro

Processor: 1.7 GHz Krait, Quad Core

Gränssnitt: Sense 5

Arbetsminne: 2 gigabyte

Minne: 32 gigabyte

LTE: Ja

Kamera: 13 megapixel, bländaröppning på f/2.0, ultapixlar

Dedikerad kameraknapp: Ja

Videosamtalskamera: 2 megapixel, kan spela in video i 1080p

Släpps: 8 mars

OBS! Uppgifterna ovan är obekräftade från HTC.